• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Anız yangınları hastaları bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bölge Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Çayan Alkaç, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde başlayan anız yangınlarının insan sağılığını ciddi şekilde tehdit eder duruma geldiğini belirterek açıklamada bulundu.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Alkaç, son günlerde bölgede yaşanan anız yangınlarının insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eder bir duruma geldiğini söyleyerek anız yangınlarının sebep olduğu hava kirliliği ve ortama salınan partiküllerden özellikle astım ve KOAH gibi kronik hastaların çok olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Bu durumun hastalarda ilaç ihtiyacını belirgin olarak artırmakta ve hastalık atağına sebep olduğuna vurgu yapan Alkaç, “Son iki hafta içinde Batman Bölge Devlet Hastanesi Acil servis ve Göğüs Hastalıkları polikliniğine başvuran Astım ve KOAH hastaların sayısında belirgin artış gözlenmiştir. Yoğun bakımda takip ettiğimiz solunum yetmezlikli hastalar mevcuttur. Mevcut hava kirliliği hastane ortamını bile etkilediğinden serviste yatan hastalarımızın mevcut ilaç ve oksijen ihtiyaçları artmıştır” bilgilendirmesinde bulundu.

Alkaç şöyle devam etti: “Daha önceden her hangi bir sorunu olmayan sağlıklı kişiler bile nefes darlığı yakınması ile polikliniğimize başvurmaktadır. Özellikle çocuk, yaşlı ve gebe hastaların bu hava kirliliğinde daha fazla etkilendiği gözlemlenmiştir. Yetkililerin bir an önce gerekli önlemleri alması gerekmektedir.”

Tedavilerine hastanede devam eden KOAH ve Astım hastalarından 68 yaşındaki Abdurrahman Çetin ile 71 yaşındaki Zariya Adıbelli anız yangınlarından son derece rahatsız olan yüzlerce hastalardan sadece ikisi.

Anız yangınlarından duydukları rahatsızlığı ise  şöyle dile getirdiler: “Anız yangınlarından çıkan dumanlar bizi perişan etti. Her astım atağında tedavimiz daha bir ağırlaşıyor. Hiçbir hastalığı olmayan kişiler dahi nefes darlığı çekmeye başladı. Bizler normal bir havada bile zor nefes alabiliyorken son zamanlarda dumandan boğulan bu şehirde tabir yerindeyse yaşama hakkımız elimizden alınıyor. Gün be gün zehirleniyoruz. Yeter artık. Allah rızası için yeter. Bu anızı yakanlara bir dur densin artık, yok mu bize acıyan. Hem toprağı hem bizleri verimsizleştiriyorlar. Temiz bir hava istiyoruz.” (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir