• DOLAR 32.534
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2492.129
  • ...
Kızıltepe`de ücretli öğretmen ataması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim yılında okuldaki derslerin boş geçmemesi için halk eğitim merkezi toplantı salonunda kura çekimi ile 218 sınıf, 166 da branş öğretmenin, ücretli öğretmen alımı yapıldı.

Kızıltepe`de öğretmen açığını kapatmak amacıyla düzenlenen ücretli öğretmen kurslarına toplam 15 okula 1256 başvuru yapıldı. ilçe merkezinde görev alacak ücretli öğretmenler, 2015-2016 eğitim sezonunda görev yapacak.

Halk Eğitim Merkezi salonunda bir araya gelen komisyon üyeleri ve üniversite mezunu olan “Ücretli Öğretmen” adayları ilçe merkezi ve merkeze bağlı belde ve köy okullarında görev alabilmek için kura çektiler. Kurulan komisyona başkanlık eden Kızıltepe Milli Eğitim şube Müdürü Mehmet Akdağ'ın da hazır bulunduğu kura çekimi, sevinç, heyecan ve mutluluk gözyaşlarına sahne oldu.

Kura çekiminde adayların çok heyecanlı oldukları gözlerden kaçmazken, bazı velilerin de çocuklarının heyecanına ortak olmak için kura salonunda hazır bulundukları gözlendi. Salonda, çektikleri kura ile merkezdeki okullara ataması yapılan aday öğretmenler sevinç gösterisinde bulunurken, köy okullarına atanan adaylar ise buruk bir mutluluk yaşadı.  (Mehmet Aslan - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir