• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Midyat`ta  `Sabah Namazında Buluşuyoruz`  programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hacı Hasan Gündüz Camiinde sabah namazı vaktinde yapılan programa Müftü Mehmet Şafi Bilik, cami imamları, çeşitli STK temsilciler,  gençler ve vatandaşlar katıldı.

Cemaatle kılınan sabah namazından sonra Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program da Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, verdiği vaazda, :”Huzur bulduğumuz ve dirilişin sembolü olan namazımızı kılmak için geldik. Namaz bizim her şeyimizdir. Günahlardan arınmamıza vesiledir. Peygamber Efendimizin ifadesiyle,  'İki Cuma arasında kılınan 5 vakit namaz günahlara kefarettir.'  Bizim de günahlarımıza kefaret olmasını temenni ediyorum. Bu münasebetle namazın ehemmiyetini birbirimize hatırlatmak, özellikle gençlerimize ve ailemize sabah namazı başta olmak üzere cami de namaz kılmanın önemini söyleyelim. Birbirimize hakkı tavsiye edelim ki ahirette bir araya geldiğimizde birbirimize şahitlik edebilelim” dedi

Program Yasin-i Şerif  ve  ilahilerin okunması, getirilen salavat ve tekbirlerle devam etti.

Program sonunda İLKHA'ya değerlendirmede bulunan Müftü Bilik,” Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında camilerde namaz buluşmasıyla başladık, bu seneki temamızı 'Gençlik ve Namaz'  olarak belirledik.  Bu nedenle hafta içerisinde müftülük olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Okullar da sohbetlerimizde ve camilerde bu konu işlenecektir. Bu konu da cami cemaatinin duyarlı olmalarını istedik, toplumun çeşitli kesimlerinde namazın öneminin işlenmesi için çaba göstereceğiz. Bu haftanın ülkemize, milletimize ve din görevlilerimize hayırlı olmasını diliyorum."  İfadelerinde bulundu.

Program Müftü Bilik`in yaptığı dua ile sona erdi. (Süleyman Tunç-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir