• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Siyer Vakfı, Hicrî 1437 Yılını `Kur`an Yılı` ilan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyer alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Siyer Vakfı, 2016 yılını Kur`an yılı ilan etti. Bu kapsamda yurt içinde ve yurt dışında birçok sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinin hazırlığını tamamlayan Siyer Vakfı, Haliç Kongre Merkezi`nde programlarının tanıtımlarını gerçekleştirdi. Programa çok sayıda yazar, STK temsilcileri ve halk katıldı. İlginin yoğun olduğu programda salonun tamamının dolduğu gözlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, vakfın bu yıl "Ahlakı Kur'an, Davası Furkan" Projesi kapsamında düzenleyeceği etkinlikler tanıtıldı.

Siyer Vakfı`nın Kur`an Yılı`nda Gerçekleştireceği Etkinliklerden Bazıları:

Siyer Vakfı, ‘‘Ahlakı Kur`ân, Davası Furkan`` olan, Hz. Peygamber`in  (sas) rehberliği ve O`nun eşsiz talebeleri olan sahâbe neslinin arkadaşlığında, gerek Türkiye'de, gerek yurt dışında bilinç ve şuur adına bir seferberlik başlatıyor.

Kur`an yılı boyunca, Siyer Vakfı`nın kurucusu olan Muhammed Emin Yıldırım yoğun bir mesai harcayarak, her biri birbirinden önemli konuların gündeme getirileceği programlara imza atacak.

Anadolu`nun sekiz büyük şehrinde, ‘‘Yaşayan Kur`ân: Hz. Peygamber`` başlığıyla, Kur`an`ın rehberliğinden ümmet olmanın hukuku yeniden gözden geçirilip, Kur`an`ın anlattığı Resulullah (sas) ile tanıştırmaya çalışılacak…

Üniversite Gençlerine Özel Program 

Sekiz farklı üniversitede ‘‘Vahyin Yetiştirdiği Gençler`` adı altında, Kur`ân`la yoğrulan ve ideal kulluk çizgisini yakalayan sahabenin genç simalarının anlatılacağı programlar tertip edilecek.

‘Kur`ân`ın Yiğitleri`` üst başlığı ile Peygamber Mektebi`nin en gözde talebeleri, talim ve terbiye adına Avrupa`nın sekiz önemli noktasında salon programlarıyla gündeme getirilip anlatılacak. Avusturya Viyana`da ‘Mus`ab b. Umeyr` ile başlayacak olan program, Almanya`da, ‘Kur`ân`ın Sevdalısı Abdullah b. Mes`ûd` ile sona erecek.

Konular Kur`an`a Atıfla Belirlendi

İstanbul Siyer Vakfı merkez binasında, ‘‘Kur`ân Şahitleri`` üst başlığıyla, son vahyin ilk muhatapları olan sahâbe neslinin Kur`an anlayışı anlatılacak.

Ekim ayında başlayıp Mayıs ayında tamamlanacak olan Muhteşem Ahlak derslerinde, Muhammed Emin Yıldırım`ın anlatımı ile buram buram Asr-ı Saadet kokan, Peygamber Efendimiz`in  güzel örnekliği daha iyi anlaşılması amaçlanıyor.

Kur`ân Coğrafyası Mekke

Kur`ân Yılı çalışmaları sadece bunlarla sınırlı değil. Siyer Vakfı bir yıl boyunca daha birçok sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

23 derslik Siyer Mektebi`nde alanında uzman hocalarla ‘Kur`ân Coğrafyası Mekke` başlığında, Hz. Peygamber`in 13 yıllık Mekke dönemini en ince ayrıntılarına kadar yeniden yaşatılmaya çalışılacak.

Kur`ân Medresesi ile zihinlerde soru işareti bırakan 14 farklı konuya ‘Vahyin Gölgesinde` 14 farklı hoca ile ışık tutacak...

Vakfın ilim ve kardeşlik temelinde oluşturmaya çalıştığı Suffa Meclisleri, bu yıl Kur`ân Yılı`na özel bir müfredat ile yürüyüşüne devam edecek.... Dünyanın dört bir tarafında kurulacak olan bu meclislerde, Kur`an başlığı ile hazırlanan 32 farklı dersle ilim yolcuları farklı iklimler yaşamaya/yaşatılmaya çalışılacak...

Kur`an Yılı boyunca yapılacak tüm çalışmalar için detaylı bilgilere Siyer Vakfı`nın internet sitesinden ulaşılabilir.  (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir