• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Kamyonun altında kalan yaşlı adam can verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Yeni Hal kavşağında, karşıdan karşıya geçmek isteyen Behçet Mehteşin (80) adlı yaşlı adam, seyir halindeki kamyonun çarpması sonucu feci şekilde can verdi.

Kaza, saat 17.00 sıralarında Yeni Hal Kavşağında meydana geldi. Kazayı gören vatandaşlar kazazedeye yardım etmek istediyse de  yaşlı Menteşin olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazaya neden olan 21 BC 398 plakalı kamyonun sürücüsü olay yerinden kaçarken, Menteşin’in  yakınları sinir krizi geçirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaparken, polis ise güvenlik önlemleri alarak caddenin bir bölümünü trafiğe kapattı.

Öte yandan Menteşin’in ölü bedeninin, uzun süre yerde kalmasına halk tepki gösterdi.

Kamyon tekerleğinin altında ezilen Behçet Menteşin’in (80) cesedi olay yerine gelen itfaiye tarafından çıkarılarak,   Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Hafriyat kamyonunun sürücüsünün, olası bir linçe uğramamak için kaçıp polise teslim olacağını söylediği öğrenildi.

Olay yerindeki çalışmanın ardından hafriyat kamyonu, bir polis memuru tarafından kaldırıldıktan sonra yol tekrar trafiğe açıldı.

Kazada hayatını kaybeden Behçet Menteşin’in caddeye fırlayan yürüme aparatı, engelli vatandaşlar için alt yapının ne kadar yetersiz olduğunu gözler önüne sererken, Diyarbakır’daki tüm üst geçitlerin engelli asansörünün olmaması ve kaldırımların engellilerin yürümesi için elverişsiz olması da yaşlı ve engelli vatandaşların şikayetçi olduğu başlıca sorunlar arasında yer alıyor.

Görgü tanıkları, “Yaşlı adam, yürüyemediği için yavaş gidiyordu. Kamyon da biraz hızlı gelince, yavaşlayamadı ve olan oldu.” diye konuştu.

Kaza nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşurken, polis kazayla ilgili oruşturma başlatıldı. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir