• DOLAR 32.437
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2486.785
  • ...
`Şehitlerin şehadeti Müslümanların vahdetine vesile oldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadet yıldönümünde mikrofonlarımızı uzattığımız Şanlıurfa halkı, şehitlerin kanlarının Müslümanların vahdetine vesile olduğunu söyledi.

Müslümanları öldürerek eksiltemeyeceklerini söyleyen Fatma Gülebak, “Öncelikle 6-7 Ekim şehitlerinin şehadet yıl dönümünde şehadetlerini kutluyorum. İslam ve Kur`an düşmanları İslam`ı ortadan kaldırmak için Müslümanları katlediyorlar. Böyle yaparak Müslümanları eksilteceklerini zannediyorlar ama yanılıyorlar. Bir Yasin gitti ama yerine binlerce Yasin geldi. İnsanların ve Kürt halkının uyanması lazımdır. Barış diyen insanların nasıl bir vahşet, nasıl bir katliam yaptıklarını görmeleri gerekiyor. Bizler sonuna kadar şehitlerimizin yolunu sürdüreceğiz. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Yüzbinlerce canımız olsa da İslam için, Kur`an için feda etmeye razıyız.” dedi.

“Şehitlerin kanı Müslümanları biraya getirdi”

6-7 Ekim olaylarının Müslümanları yok etme projesi olduğunu söyleyen Servet Kaya, “6-7 Ekim olayları dış güçlerin taşeron örgütler aracılığıyla İslam`a ve Müslümanlara yönelik bir baskı, bir zulüm bir yok etme projesiydi. Elhamdülillah bu tutmadı. Onların şehadeti sonrasında Türkiye`deki Müslümanlar bir vahdet içerisine girdi. Şehitlerin kanı Müslümanları biraya getirdi.” ifadelerini kullandı.

Kaya, “Güvenlik nedeniyle Yasin Börü ve arkadaşlarının davası Ankara`ya taşındı. Eğer devlet güvenliği sağlayamıyorsa devletin sorgulanması lazım. Güvenlik sağlanamıyorsa ‘Siz devlet değil misiniz?` sorusunu sormak lazım.” şeklinde konuştu.

Ali Acar ise “6-7 Ekim yıldönümünde Müslümanların ülkesine sahip çıkmalı ve bu Vandalizm`e karşı seslerini yükseltmeleri lazımdır. Halk da Vandalizm`e karşı direnecektir.  Ayrıcı halkımızın başı sağ olsun. Bilinmesi lazımdır ki şehadet, dirilecek bir mesafedir. Katledilenlere Allah'tan rahmet diliyorum ve Şehadetleri kabul olsun.” diye konuştu. (Mustafa Bikeç/ Ramazan Casuk-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir