• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
EVET, VAHŞET UNUTULMAZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

Şırnak`ta öldürülen ve sonrasında zırhlı aracın arkasında uzun süre sürüklenen Pkk militanı Hacı Lokman Birlik ile ilgili görüntüler sosyal medyada yayılınca HDPkk cenahından “vahşet”, “canavarlık” şeklinde sesler yükseldi.

Fotoşop hileleriyle meseleyi kapatmak isteyenlerin de görüntüler için “insanlığın bittiği yer” diyenlerin de insani davranmadığı ve siyasi rant peşinde koştuğu ortadadır.

Vahşeti örtmeye çalışmak ne kadar insanlık dışı ise dostlarının işlediği vahşeti görmeyip bu olaya odaklananların tutumu da insanlık dışıdır.

Bunlar işin esası.

Bir de detaylara bakalım.

Çekimi yapanlar Lokman Birlik`i araca bağlayanlardır. Aynı şahıslar bir de bu görüntüleri medyaya servis ediyorlar. Ve çok ilginçtir ki, görüntülerin ilk ulaştığı kişilerden biri Selahattin Demirtaş`tır.

Şimdi “acaba” diyoruz, Lokman Birlik`i araca bağlayan, görüntüleri çeken ve Demirtaş`a servis edenler aynı kişiler mi?

Bunları bilemiyoruz tabii. Ama tarihin gördüğü ender vahşetlerden biri olan 6-8 Ekim olaylarında mağdurlar için bir şey söylemeyip vahşetin zanlılarını savunmak için seferber olanların, onlar için avukatlar tutanların Lokman Birlik`ten söz etmesinin iğrenç bir ikiyüzlülük olduğunu söyleyebiliriz.

Peki ya Galip Ensarioğlu`nun iddiaları…

Bakın ne diyor Ensarioğlu:

"Onu derseniz geçen hafta Silvan`da, Diyarbakır Çermikli polisi roketatar ile öldürenler, daha sonra kepçenin içerisinde benzin döküp defalarca yaktılar ve Çermikli hemşerimiz bir avuç küle dönüştü. Ölmüştü roketle ölmüştü, çekim yapılıyordu, bu çekimler elimizde bunu yayınlayamayız. Defalarca benzin götürülüp üzerine dökülüyor ve tekrar tekrar yakılıyor. Yani kalkıp kim kime insanlık dersi verecek.”

Ensarioğlu`nun söyledikleri inandırıcı gelmedi mi?

Açık söyleyeyim, 6-8 Ekim vahşetinde Kurban Bayramında, kurban eti dağıtan tertemiz gençlere karşı sırtlanları bile tiksindirecek bir vahşet uygulayanların polise böyle bir muamelede bulunmasının suçlananlar açısından hiç de garip kaçmadığını söyleyebilirim.

Aynı zihniyet değil miydi, Cizre`de hamile bir kadını çocuklarıyla beraber yakmak isteyen…

Şimdi çıkmışlar Lokman Birlik için “Unutmadık, unutmayacağız” diyorlar.

Unutmayın, evet; ama şunu da unutmayın ki, zalimliğiniz ve tarihe geçen vahşetiniz de unutulmayacak.

Lokman Birlik, polisle çatışıyordu ve silahlıydı. Buna rağmen cesede yapılan muamelenin insani anlamda bir tarifi yoktur.

Peki ya Yasin, Riyad, Hasan ve Hüseyin…

İşlenen vahşet, insanlığa, İslâm`a, iyiliğe karşı işlenmişti.

Ne kadar zaman geçerse geçsin alnınızdaki kara leke silinmez ve 6-8 Ekim vahşeti unutulmaz!

Evet, biz de unutmayacağız.

***

Bu haberler de ilginizi çekebilir