• DOLAR 32.538
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2421.71
  • ...
BÜ Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumuna katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atatürk Üniversitesinin başkanlığını yürüttüğü Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 6. Yıl Olağan Konferansı 1-4 Ekim tarihleri arasında Fas’ın Kazablanka şehrinde düzenlendi.

Batman Üniversitesi’nin de katıldığı ESRUC kapsamında Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Hasan II. Kazablanka Üniversitesi ile ikili eğitim protokolü imzaladıklarını açıkladı.

Uluçam, protokol kapsamında iki üniversiteler arasında değişim programları yapılacağına vurgu yaparak şöyle konuştu: “Üniversitemiz bilim alanında Batman’ın adını duyurmaya devam ediyor. Hasan II. Casablanca Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idrıss Mansourı ile bilim alanında önemli bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında iki üniversite arasında, öğrenci değişimi, öğretim üyesi değişim programı, personel değişim programı, araştırmacı değişim programı, araştırma ve geliştirme ekinliklerine katılım, öğrenci ve personel için kısa dönem kurslar, yayın ve bilgi değişimi, seminerler, konferanslar, diğer yenilikçi olanaklar gerçekleştirilecektir.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir