• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
Ablasını rehin alan şüpheliye elektronik kelepçe takıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da ablası H.E'yi, boğazına dayadığı bıçakla öldürmekle tehdit edip 2 saat rehin aldığı iddia edilen U.Ç.'ye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine elektronik kelepçe takıldı. U.Ç. hakkında ablasının ikametine 300 metre mesafeye kadar yaklaşmama kararı da verildi.

Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi`nde 2 Eylül tarihinde ablası H.E.'yi yumruk ve tekmeyle darp edip yaraladığı, bıçakla boğazını kesmekle tehdit edip para istediği iddia edilen U.Ç. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne yatışı yapılan ve tedavi gören şüpheli U.Ç.'nin, bu hastaneden alınan raporunda, cezai ehliyetinin bulunmadığı, ‘madde kullanımına bağlı duygu durum bozukluğu` nedeniyle güvenlik tedbiri alınması gerektiği belirtildi.

Hastanedeki tedavisi ve işlemlerinin ardından 6 Ekim`de adliyeye götürülen şüpheli U.Ç, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı “Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu” tarafından “Adli Kontrol” altına alınması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği`ne sevk edildi.

Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hâkimliği de şüpheli U.Ç`nin, müşteki ablası H.E.nin ikametine 300 metre mesafeye kadar yaklaşmamak suretiyle adli kontrol altına alınmasına karar verdi.

Ayağına elektronik izleme ünitesi (elektronik kelepçe) takılan U.Ç. hakkında, 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma', 'Silahla Yağmaya Teşebbüs', Yaralama' ve 'Yasak Bıçak Taşıma' suçlarından dava açıldığı bildirildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir