• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...

Tillo Belediyesi ile Küçük Orta Ölçekli Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB ) Siirt Müdürlüğü işbirliğiyle verilen girişimcilik eğitimine katılan 30 girişimci adayına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.  

Tillo Belediyesinde düzenlenen törene Belediye Başkanı İdham Aydın, KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç ve kursiyerler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Aydın, Eğitim almanın tek başına yetmediğini, önemli olanın iş fikirlerini hayata geçirebilmek olduğunu dile getirdi. Tillo ile ilgili yapılacak her projeye belediye olarak destek vereceklerini ifade eden Aydın, "Biz sizlerin her zaman yanınızdayız. İş hayatınızdaki tüm süreçlere destek vermeye hazırız. Uzun bir yola çıktınız. Umarım hepiniz başarılı olursunuz." dedi.

KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç ise Siirt`in en büyük problemlerinden birinin işsizlik olduğunu dile getirerek, “Kendi işini kurmak isteyenlerin sayısını artırmak ve girişimcilerimize kılavuzluk yaparak işletmelerin en kırılgan olduğu ilk yıllarını sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve büyümelerini istiyoruz” diye konuştu.

Erkılıç, eğitimini tamamlayan kursiyerlere 30 bin TL hibe, 70 bin TL`nin ise sıfır faizli sabit yatırım deteği olmak üzere toplam 100 bin TL`lik bir destek verileceğini de sözlerine ekledi.

Tören sonunda, eğitimini başarıyla tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları verildi. (Muhammed Dayan - İLKHA)