• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
`6-7 Ekim`de İslam`a karşı bir saldırı vardı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Vahdet-Der Genel Başkanı Bilal Demir,  7 Ekim 2014`te Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş`in vahşice katledilmelerinin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Demir açıklamasında, “6-7 Ekim olaylarının bütün insani değerleri ayaklar altına aldığını ve tarihte kara bir leke olarak geçmiştir. 6-7 Ekim olaylarının üzerinden bir yıl geçti. İslami kesime yönelik vahşi saldırıların yaşandığı olaylarda kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları başta olmak üzere çok sayıda kişi İslami kimliklerinden dolayı hunharca katledildi.  6-7 Ekim olaylarında 54 kişi hayatını kaybetmişti. HDP/PKK, bu mazlum coğrafyadaki insanlara dünyada eşi benzeri görülmemiş zulümler yapmıştır. Mazlum Kürtlerin evleri, işyerleri, arabaları, camilerini, okulları kullanılamaz hale getirildi. Bu saldırılar özellikle İslami kimliğiyle tanınmış kişilere ve STK`lara yapıldı.”

Saldırıların bir gruba değil tüm Müslümanlara yapıldığını belirten Demir, açıklamasına şöyle devam etti: “6-7 Ekim'de sadece bir camia veya bir parti hedef alınmadı. PKK`nin dış güçler ile olan işbirliği neticesinde bölgedeki tüm İslami camialara karşı saldırılar yapıldı. Tesettürlü bayanlar da dâhil birçok Müslümana saldırı yapıldı. Sakallı olduğu için insanlar katledildi. İslam'a karşı bir saldırı vardı. Müslümanları bölgeden çıkartıp pasifize etmek ya da yok etmek için bunları yaptılar. Allah'a şükürler olsun ki bunu başaramadılar. Müslümanlar buna karşı çıkarak daha fazla katliamın önüne geçti.”

Demir, açıklamanın sonunda, “Şehid Yasin ve arkadaşlarının şehadetlerinin yıl dönümünde şehadetlerini bir kez daha tebrik eder ve ailelerine sonsuz sabırlar dileriz.” denildi.  (Yakup SÖĞÜT - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir