• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şehit Aileleri:  Şehitlerin davasına sahip  çıkanlara müteşekkiriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Sıddık Bilge Yunus Sırat - DİYARBAKIR

HDP`nin sokağa çıkma çağrısıyla geçen yıl Kurban Bayramında yaşanan 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri, çocuklarının şehadet yıldönümü nedeniyle konuşarak şehitlerin tüm dünyaya bir çağrı olduğunu belirtti. Aradan bir yıl geçmesine rağmen mahkeme yüzü görmediklerine ve yakalanan sanıkların ise serbest bırakılmasına anlam veremediklerini vurgulayan şehit aileleri, Şehitlerin şehadetlerinin yıl dönümlerini tebrik ederek, şehitlerin davasına sahip çıkan herkese teşekkür etti. Çocuklarının 6-8 Ekim`de fakir ailelere kurban eti dağıttığını söyleyen Yasin Börü`nün Babası Fikri Börü, onlara büyük zulümler yapıldığını ve bu zulümlere sırf İslâmî hassasiyetlerinden dolayı maruz kaldıklarını sözlerine ekledi. Katledildiğinde henüz 16 yaşında olan Yasin Börü`nün ve arkadaşlarının şehadet yıldönümünü tebrik eden Fikri Börü, Yasin ve arkadaşlarının masum olduğuna ve bu vahşette doğrudan ya da dolaylı olarak ortak olanların bu dünyada da ahirette de hesap vereceklerinin altını çizdi.

BİNLERCE HASAN İSLÂM DAVASINA FEDA OLSUN

Oğlunun suçsuz yere katledildiğini söyleyen Mehmet Gökgöz, bin oğlunun olması durumunda hepsini İslâm dini uğruna feda etmeye hazır olduğunu ifade etti. Hasan ve arkadaşlarının, her şeyden habersiz et dağıtırken, HDP`li çeteler tarafından saldırıya uğradığını hatırlatan Gökgöz, ‘Bu saldırı üzerine bir binaya sığınıyorlar.  Binanın kapısı, kapıcı tarafından açılınca, çeteler binaya giriyor.  Bu esnada oğlum ve arkadaşları bir daireye sığınıyorlar. Daire, çeteler tarafından tespit ediliyor.  İçeriye giren çeteler, çocukları silah ve bıçaklarla yaraladıktan sonra pencereden aşağı atıyorlar. Kalpleri kararmış bu caniler, öfkesini alamayınca arabayla üzerinden geçiyor ve yakıyorlar. Nerede insan haklarınız, demokrasiniz, özgürlüğünüz? Ölüye bile saygısı olmayanların diriye ne saygısı olur? Oğlumun katledilmesine sebep olanlardan her iki dünyada da davacı olacağım.

ARADAN BİR YIL GEÇTİ, MAHKEME YÜZÜ GÖRMEDİK

Şehit kardeşi Riyad ve arkadaşlarının kurban bayramında Allah`a kurban olduklarını söyleyen Şehit Riyad`ın ağabeyi Nihat Güneş, Şehitlerin davası uğruna hayatlarını feda ettiklerini ifade ederek, onların şehadetin en yüce mertebelerine ulaştıklarını ifade etti. Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerini tebrik eden Güneş, aradan bir yıl geçmesine rağmen devletin katilleri yakalayamamasına tepki göstererek, “Peki, siz ne yaptınız? Katilleri yargıladınız mı? Yargı adına en ufak bir yolu açmadınız. Bir yıl geçmesine rağmen henüz bir mahkemeye çıkmadık. Aksine katiller serbest bırakılıyor. Mahkeme işi sulandırdıktan sonra, sanıkları birer birer bıraktı. En son altı kişi daha bıraktılar.” diye hukuksuzluğa tepki gösterdi.

BİZE BÖYLE EVLAT NASİP EDEN ALLAH`A HAMD OLSUN

Şehadetinin birinci yıldönümünde konuşan Şehit Hüseyin Dakak`ın babası Öztekin Dakak, sanıkların serbest bırakılmasına tepki göstererek katledilenlerin çocuk olduğuna dikkat çekti.

Hüseyin Dakak`ın  babası Öztekin Dakak, kendisine salih bir evlat verdiği için Allah`a şükrettiğini ifade ederek, şunları söyledi:  “Şehitlerin şehadetlerinin yıldönümünü kutluyorum. Biz, çocuklarımızın şehadeti ile gurur duyuyoruz. Hüzünlü olsak da bayram olduğu için biraz hüzünlüyüz ama sonuçta gururluyuz. Böyle evlat yetiştirdiğimiz için Allah`a hamd ediyoruz. Çocuklarımız başka yolda olsaydı ne yapardık? Üzüntüm, bu bayramı onsuz geçirmem, yokluğunu hissetmemdir.” dedi.

BU ONLARIN İLK YILDÖNÜMÜ

Kobani bahaneli olayların devam ettiği sırada İslâmî faaliyetleri sırasında Köy-Der`de katledilen Turan Yavaş`ın kardeşi Kenan Yavaş, “Allah Teâlâ rahmet etsin. Bu, onların ilk şehadet yıldönümüdür. Onlar bize gerçekten yol gösterdiler.  Allah, hak yolda gitmeyi nasip etsin inşallah. Rabbim şehadetlerini kabul etsin.” şeklinde konuştu. Yavaş, “Bu dava imtihanı ağır bir davadır. Onlar da dava adamıdırlar. Onlar bize gerçekten yol gösterdiler.  Allah, hak yolda gitmeyi nasip etsin inşallah. Rabbim şehadetlerini kabul etsin.” şeklinde konuştu. 6-8 Ekim 2014 Kobani bahaneli olaylarda vahşice katledilen Cumali Güneş`in ağabeyi Mehmet Zülküf Güneş, “Şehitlerin şehadetlerinin bir yılı doldu. Acılarımız tazelense de bu mübarek dava uğruna kardeşlerimizin Şehit olması bizi ayakta tutuyor. Bu davayı onlar başlattı. Biz de bu davaya sahip çıkacağız.” diye konuştu. Şehadetinin yıldönümünde oğlunun hatıralarının canlandığını ve yaralarının tazelendiğini belirten Hasan Gökgöz`ün annesi Mehtap Gökgöz, kilometrelerce yol mahkemeye varmak için gittiklerini ancak mahkemede kendilerine konuşma hakkı verilmediği için üzgün olduğunu dile getirdi. Oğlunu katletmekle yargılananların mahkemedeki tavırlarından rahatsız olduğunu söyleyen Gökgöz, “Hasan`ımı katledenler mahkemede, karşıma geçip, gülüyor, kahkaha atıyor, aileleri ile kucaklaşıyorken, ben ise bir kez daha ölüyordum.” şeklinde konuştu.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir