• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Tatvan'da 150 girişimciye sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESO), Halk Eğitimi Merkezi (HEM)ve KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliği ile Tatvan’da açılan girişimcilik eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan 150 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Tatvan Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik etti.

Konuşmasında girişimciliğin önemine vurgu yapan Vali Çınar, esnaf, ticaret ve girişimci örgütlenmeleri ile sendikaların büyüdüğüne dikkat çekerek, "Girişimcilik çok önemlidir. Esnaf, işadamı, girişimci, hepsi hakikaten başımızın tacıdır. İnsana ekmek veriyorlar. Kimi 5 kişiye, kimi 500 kişiye istihdam sağlıyor. Ülkede alın teri çoğalıyor.” şeklinde konuştu.

Girişimcilik eğitimi kursu için yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Tatvan ESO Başkanı Emrullah Tekin ise, ilçede her geçen gün girişimci sayısının arttığına vurgu yaptı.

Kursiyerlerin aldıkları eğitim ve belge ile KOSGEB’ten 30 bin TL hibe, 70 bin TL de 2 yıl sonra geri ödemeli sıfır faiz ile kredi alabileceklerini ifade eden Tekin, girişimciler sayesinde işsizliğin her geçen gün azalacağını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Çınar, Kaymakam Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile kurum amirleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verilerek, toplu fotoğraf çekildi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir