• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
`Hacılar yakaladıkları manevi atmosferi ömürlerine yaysın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, hac mevsiminin bitmesinin ardından Türkiye'ye dönen hacılara bazı tavsiyelerde bulundu.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan İşliyen, öncelikle Mekke`de meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden hacılara Allah`tan rahmet dilediğini belirtti.

Hacda meydana gelen iki elim kazada da Diyarbakır`dan hayatını kaybedeninin olmadığını belirten İşleyen, “Hac, kutsallığının ve güzelliğinin yanında yaşanan elim hadiselerle de anılıyor. Bize çoğu zaman ‘Mina`da şeytan taşlama sırasında Diyarbakır`dan giden hacı adaylarımıza bir şey oldu mu?` diye soruluyor. Her iki olayda da Diyarbakır`dan giden hacılarımız etkilenmedi. Meydana gelen iki elim hadisede hayatını kaybeden diğer ülkelerdeki kardeşlerimize rahmet diliyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerimizi şehit olarak mükâfatlandırmasını ve şehit olarak haşır olmasını yüce Allah`tan niyaz ve temenni ediyorum.” dedi.

Sözlerine Muhammed İkbal`in hacdan dönen Pakistanlı hacılara bulunduğu tavsiyeleriyle devam eden İşliyen, “Pakistanlı hacılar, büyük İslam âlimi Muhammed İkbal`e hacdan dönerken hurmalar ve zemzemle gidince İkbal onlara, ‘Hacılarım getirdiğiniz hediyeler için teşekkür ediyorum. Ama hacdan dönerken keşke Hz Ebu Bekir`in sadakatini, Hz Ömer`in adaletini Hz Osman`ın hayâsını, Hz Ali`nin de ilim ve cesaretini getirseydiniz onlarla Pakistan devletini kurardık.` demiştir.  Dolayısıyla hacılarımız geldiler inşallah bizlere o sahabelerin ahlakını getirirler.” diye konuştu.

Hacıların tevhidin sembol merkezine gittiklerini belirten İşliyen, “Hacılarımız Efendimiz`in (sav) yanında bulundular. Tevhidin sembol merkezine gittiler. Dolayısıyla orada Hazreti Peygamber`in ahlakıyla kazandıklarını bir ömür boyu devam ettirip cenabı hakkın huzuruna güzel ve temiz bir şekilde gitmeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Hacdan dönen hacıların kutsal topraklarda yakaladıkları manevi havayı tüm ömürlerine yaymaları gerektiğini söyleyen İşliyen, “Bütün hacılarımızın haclarının makbul olmasını Cenabı Hak`tan niyaz ediyorum. Henüz kutsal topraklarda bulunan hacılarımızın da sağ salim evlerine dönmelerini yine Cenabı Hak`tan niyaz ediyorum. Kazandıklarını bir ömür boyu devam ettirip, Cenabı Hak`ın huzuruna tertemiz, pırıl pırıl ve manen arınmış çıkmalarını Cenabı Hak`tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak / M. Hüseyin Temel – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir