• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Hastalar karanlıkta ameliyat edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgenin ve Diyarbakır`ın en büyük hastanelerinden olan Gazi Yaşar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde onlarca ameliyat hastanesi, ameliyat masasında iken elektrikler kesildi.

Dün saat 13.00 sıralarında yaşanan ve yaklaşık 50 dakika devam eden kesintilerde ameliyathaneye enerji verecek jeneratörün de arızalı olması hastaları mağdur etti. Kesintiden dolayı bazı hastalar ameliyat edilmezken bazı hastalar da cep telefonu ışığı altında zor şartlarda ameliyat edildi.

Jeneratörün devreye girmemesine tepki gösteren doktor ve sağlık personeli acil olan bazı hastaları telefon ışığında ameliyat etmek zorunda kaldı, kesintiden önce hazırlanan 9 hasta ise ameliyat edilmeden servislere çıkarıldı.

Hastaların zor şartlar altında ameliyat edildiğini belirten sağlık personeli, bu gibi durumlarda 10-15 dakika daha gecikmesi durumunda hastaların hayatı tehlike geçireceğine dikkat çekerek geçen yıl da buna benzer durumların meydana geldiğini ifade etti.

Hastaların ameliyatına giren doktorların, Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) şikâyette bulunduğu iddia edildi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir