• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şanlıurfa`da `Camiler Haftası`nda çeşitli etkinlikler düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, her yıl Ekim ayının ilk haftasında ilan edilen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası`nda bu yılki temanın ‘Cami ve Namazla Arınma` olarak belirlendiğini söyleyerek, çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Ekim ayının ilk haftası olarak ilan edilen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası` bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta geç başlatıldı.

1986 yılından bu yana kutlanmakta olan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası` özellikle son yıllarda seçilen temalarla kamuoyuna daha etkili mesaj verilmesi ve hafta boyunca çeşitli faaliyetlerle halkı bilinçlendirme amaçlanıyor.

Bu yıl ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası`nda tema ise ‘Cami ve Namazla Arınma` olarak belirlendi. Konu ile ilgili Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, İl Müftülüğünde açıklamalarda bulundu.  

Camileri toplumsal hayatın önemli bir odağı haline getirmek amacıyla faaliyetler geliştirdiklerini söyleyen Açık, “Başkanlığımız 2011 yılından bu yana camilerimizin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan birer ibadet mahalli olduğuna dikkat çekmek ve camileri toplumsal hayatın önemli bir odağı haline getirmek amacıyla ele aldığı konular bağlamında bir dizi faaliyet gerçekleştirmiştir. Bu yıl ‘Cami ve Namazla Arınma` temasını gündeme taşıyarak camilerin kapılarını tüm kesimlere açma konusunda ilgi ve alaka uyandırmış ve bu alanda önemli mesafeler atılmıştır. Bu faaliyetler bir hafta ile sınırlandırılmayacak kadar zengin bir içeriğe sahiptir.” dedi.

Camilerin ve namazın Müslümanların hayatlarında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Açık, “Yüce Rabbimiz Kuran`ı Kerim`de camileri Allah`ın evleri olarak zikretmektedir. Şanlıurfa il müftülüğümüz ve ilçe müftülüklerimiz ile bir ilkte bu haftayı değerlendirmek amacıyla birçok etkinlik düzenlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda Şanlıurfa`da yapılacak etkinliklerden bazıları ise şöyle sıralandı:

-Gençler huzurda buluşuyor (sabah namazında Dergâh Cami)

-Ezan (Şair Nabi Kültür Merkezi saat 09.00)

-Çadır kentte mültecilerle buluşma (saat 10.00)

-Tutuklu hükümlülere ‘Namazla huzurdayım`

-Hat ve ebruli sanatı (Belediye sergi salonu saat 10.00- 14.00) (Mustafa Bikeç/ Ramazan Casuk-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir