• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
HÜDA PAR ve İTTİHAD Abdulcelil Candan`ı kabri başında andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök ile İTTİHAD Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, 3 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu Hakkın rahmetine kavuşan Abdulcelil Candan Hoca`yı vefat yıl dönümünde kabri başında andı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, İTTİHAD Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyonu Başkanı Müderris Abdurrahman İçlek, vefatının 3`üncü yılı münasebetiyle Abdulcelil Candan Hoca`yı Karşıyaka Mezarlığı`nda bulunan kabri başında andı.

“Yüreği sürekli İslam için çarpar, Müslümanların vahdetine yönelik çalışırdı”

Kabir ziyaretinin ardından açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, 3 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu Hakkın rahmetine kavuşan Abdulcelil Candan Hoca`yı vefat yıl dönümünde kabri başında anmak için ziyarete geldiklerini söyledi.

Hz. Muhammed`in (sav) âlimlerin peygamberlerin varisleri olduğunu söylediğini hatırlatan Gök, “Peygamberler vefatlarından sonra geriye herhangi bir mal, mülk bırakmamışlar. Onların veraset bıraktıkları mirasları ilimdir. Abdulcelil Hocamızda biliyoruz ki, peygamberlerin gerçek varislerindendi. Hem seyyid olması hasebiyle hem de ilmiyle amil olan bir âlim olması hasebiyle Abdulcelil Hoca gerçek bir varisti. Bir âlimin ölümü bir âlemin ölümü gibidir. Bölgemiz ondan daha çok istifade edecekti fakat ömrü vefa etmedi. Kendisi gerisinde en büyük miras olarak eserlerini bıraktı. Hiçbir zaman dünya malına meyletmedi. Sahip olduğu ilmini hiçbir zaman bir makam, mevki için kullanmadı. Biz de dâhil olmak üzere, tüm İslami camialar ondan memnundular. Yüreği sürekli İslam için çarptı ve Müslümanların vahdetine yönelik çalıştı.” dedi.

“Gençlerin Kur`an ve sünnet yolunda yürümeleri için çaba sarf ederdi”

Abdulcelil Candan Hoca'nın yakın arkadaşı olan ve onu yakından tanıyan İTTİHAD Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, onun sadık bir dost, çok okuyan, mütevazi, ilmiyle amel eden ve çabasının Müslümanların ufkunu açarak Kur'an ve sünnetin ruhuna ulaşmalarını sağlamaya çalışan biri olduğunu söyledi. 

Abdulcelil Candan`ın Kur`an hizmetkârı ve Peygamberin varisi olduğunu ifade eden Kılıçarslan, “Gençliğinden bu yana İslam için çalıştı. Küfürle ve İslam dışındaki kötü firiklerle mücadele ederdi. Her zaman yanımıza gelir ve yaptığımız ıslah çalışmalarımızdan dolayı çok sevinirdi. Yazdığı kitaplarıyla, konuşmasıyla, verdiği vaazlarıyla daima küfürle mücadele ederdi. Özellikle yoldan saptırılan gençlerin ıslahı için çalışır ve onların Kur`an ve sünnet yolunda yürümeleri için çaba sarf ederdi. Bunun için hiçbir menfaat gözetmiyordu. Ömrü boyunca Peygamberlerin varisliğini yaptığını ve Kur`an`ı tebliği ettiğini söyleyebilirim. Biz ondan razıydık, inşallah Allah`ta ondan razıdır.” dedi.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir