• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşları Mersin`de anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'nin sokağa inme çağrısıyla yaşanan 6-7 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından olaylarda vahşice katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz ve Riyat Güneş Mersin Bilge Eğitim Der tarafından dernek binasında düzenlenen programda anıldı.

Program Hafız Hüseyin Akyürek'in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Grup İhya`nın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan İsa Emre, tarihte zalimlerin misyonunun hiç değişmediğini belirterek yaşanan zulümlerden örnekler verdi. Emre, "Peygamberler tarihine baktığımızda kitabın daha birinci sayfasında bir mazlumun kanı damlıyor, sayfa bir şehit bir. Kitabı biraz çevirdiğinizde Hz. Nuh (a.s) çektiği sıkıntılarını görüyorsunuz. Biraz çevirdiğinizde ateşe atılmış bir peygamber görürsünüz. Biraz çevirdiğimizde testere ile ikiye ayrılmış Hz. Zekeriya (a.s) görürsünüz. Biraz çevirdiğinizde başı kesilmiş oğlu Yahya (a.s) görürsünüz. Şehit Yasin ve arkadaşları da zamanımızın zalimleri tarafından katledildiler." dedi.

Yasin Börü ve Arkadaşları kazandı

Yasin ve arkadaşlarının canlarını Allah`a satarak kazandıklarını, katillerin ise kaybettiğini dile getiren Emre, "Allah kaliteli olanı kabul eder onlar bulundukları yerin kalitelileriydi ve onlar cennet karşılığıyla canlarını Allah`a sattılar, onlar kazandılar.

Tarihler Kabilleri, Nemrutları, Firavunları ve Ebu Cehilleri unutmadığı gibi Sılhoları da unutmayacak. Bunların karşısında mücadele verenler kazanmıştır. Bunlarsa kesinlikle kaybetmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Hizmette ara verme olmaz

Bayramlarda insanların genelde çalışmalara ara verdiğini hatırlatan Emre, Yasin ve arkadaşlarının ise hizmette ara verme olmadığını gösterdiğini belirterek, Müslümanların 7/24 İslam'a hizmet etmeleri, hizmet ehli olması gerektiğini söyledi.

Şehadet Allah`ın büyük bir lütfü olduğunu ve amel istediğini vurgulayan Emre, Yasin ve arkadaşlarının, çalışmaları ve amelleriyle şehadeti hak ettiklerini, Allah'ın da onlara şehadeti verdiğini ifade etti.

Program Yasin Börü ve arkadaşlarının hayatını ve o günlerde yaşanan olayları anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösterimi sırasında duygulu anlar yaşandı. Sinevizyon gösteriminin ardından Grup İhya`nın seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile program son buldu.  (Üsame Ortaç - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir