• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
işgalci israil polisi bir Filistinliyi şehid etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Kudüs'teki Şafat Mülteci Kampı'nda işgalci israil polisinin bir Filistinliyi kalbinden vurarak öldürdüğü, 2 kişiyi de ağır yaraladığı bildirildi.

Ramallah'taki Mücemma at-Tıbbi Hastanesi'nin acil servis bölüm başkanı Semir Salib, hastaneye getirilen 3 Filistinliden birinin hayatını kaybettiğini, diğer ikisinin ise ağır yaralı olduğunu belirtti.

Salib, hayatını kaybeden Filistinlinin gerçek mermi ile kalbinden, diğer ikisinin ise karnından vurulduğunu kaydetti.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, İsrail polisinin, bugün Doğu Kudüs'te bir İsrail vatandaşını bıçaklayan Subhi Ebu Halife isimli Filistinlinin Şafat Mülteci Kampı'daki evini basmak istedi. Filistinlilerin polisin kampa girmesine karşı direnmesi üzerine çatışma çıktı.

Konuya ilişkin İsrail polisinden henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail'in Kanal 2 televizyonu ise çatışmada en az 9 polisinin yaralandığını duyurdu.

Bu arada olaydan birkaç saat önce İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bir Yahudi yerleşimcinin bıçaklanarak ağır yaralandığı, Tel Aviv'de de biri kadın asker, dört İsrail vatandaşını tornavidayla yaraladığı iddia edilen bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğü bildirilmişti.

Yine gün içerisinde İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te bir İsrail vatandaşı bıçaklanarak ağır yaralanmış, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Filistinlinin ise gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle İsrail yönetiminin, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

İsrail, 1967'den beri Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir