• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Şanlıurfa'da 8. Ulusal Hidroloji Kongresi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Su Bilimi ile ilgili güncel ve etkin araştırma ve uygulamaların paylaşıldığı 8. Ulusal Hidroloji Kongresi, Harran Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün ev sahipliğinde Osmanbey Kampüsü Mühendislik Fakültesi Kongre Merkezinde başladı.

Kongrede açılış konuşması yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Harran Üniversitesinin İbni Sina ve Farabi gibi hocaları, onları yetiştiren hocaları yetiştiren köklü bir geçmişe sahip bir üniversite olduğunu söyledi.

Taşaltın, “Dünya’nın 4’te 3’ü su ile kaplıdır.  İnsanların,  canlıların yaşamını devam ettirmek için suyu kullanmak ve kontrol altına almak istemesinden dolayı tarihin başlangıcından beri su ile ilgilenmiş, suyun her türlü özelliklerini tanımaya ve sudan en iyi şekilde yararlanmaya çalışmışlardır. Ekonomisinin büyük kısmı tarımdan oluşan,  tarım ürünlerini de su ile yetiştiren Şanlıurfa için böyle ulusal kongrelerin ne kadar önemli olduğu ortadadır. Bu kongreye ev sahipliği yapmak bizim için gurur vericidir. Ülkemizin çeşitli illerinden gelen değerli akademisyenlerimiz ile çok verimli bir kongre olacağına inanıyorum.” dedi.

Kongre kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, suyun medeniyet olduğunu belirterek, “Su selamettir. Bu coğrafyada insanların sevgiyle, huzurla buluşmasının en önemli kaynağı sudur. Su kaynağı ülkemizde sınırsız değildir. Bilimsel veriler en önemli kaynağımız olan suyun sınırlı olduğunu göstermektedir. Bu anlamda bu gibi kongrelerle bu alanda yapılan çalışmaları takdir ediyorum. Tertip komitesine de teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kongrenin önemini anlatan 8. Ulusal Hidroloji Kongresi Kongre Başkanı Doç. Dr. Kasım Yenigün, kültür tarih, turizm ve medeniyetin kenti olan Şanlıurfa’da 8’incisi düzenlenen Ulusal Hidroloji kongresinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Protokol konuşmaları sonunda Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, katılımcılara plaket takdim etti.

Kongrenin 10 Ekim 2015 tarihine kadar devam edeceği öğrenildi. (Mustafa Bikeç/Ramazan Casuk-İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir