• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesi hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni binasına taşınan Siirt Devlet Hastanesinde Anjiyografi Ünitesi hizmete girdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fikret Can, Kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahale gerektiren önemli hastalıklar olduğunu ifade ederek, bu yüzden hastaya tanının hızlı konularak, anjiyo hizmetinin verilmesi gerektiğini belirtti.

7 gün 24 saat nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmetiyle, kalp krizi geçiren hastalara ya da damar hastalıkları olanlara hızlıca tanı koyarak gerekliyse anjiyo hizmetini vermek istediklerini dile getiren Can, “Anjiyografi ünitesinin hizmete girmesiyle vatandaşlarımızın çevre illere sevk edilmesinin önüne geçilecek olup, kısa bir zaman sonra da Bypass Ameliyatını gerçekleştirecek alt yapı hazırlıklarımız devam ediyor. Gerek kapak hastalığı gerekse de koroner hastalığı olan Kardiyoloji hastalarımızı çevre illere sevk etmeyeceğiz." dedi.

“İleriki günlerde kalp ameliyatlarına başlanacak”

Dr. Can Kalp damar cerrahıyla ileriki günlerde hastanede kalp ameliyatlarına da başlanacağını belirterek, bu konudaki altyapı ve cerrahi aletleri temin ettiklerini söyledi. (Muhammed Dayan- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir