• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Bilge Erdem Platformu 6-8 Ekim katliamını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü ve arkadaşlarının PKK`liler tarafından katledilişlerinin yıldönümü nedeniyle Bilge Erdem Platformu, Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açıklamada, 6- 8 Ekim tarihlerinde yaşanan olayların, Yasinlerin bedenleriyle beraber imanlarının da hedef alındığı belirtildi.

Şehit Yasin`in ve onun gibi nicelerinin fedakârlıklarının Kürdistan`ı İslam`ın nuruyla doldurduğu ve bu zamanda yaşanan katliamın asıl hedefinin İslam olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Olaylar sırasında medrese ve camileri talan etmeleri alçakça Kur'an ı Kerim`i yakmaları, sakallı ve tesettürlü insanlara saldırmaları zihniyetlerini ortaya koymuştur.” Denildi.

“Siyasi hesaplar uğruna akıtılan kana müsaade edildiği gösterilmiştir”

Yaşanan katliama devletin seyirci kalındığının vurgulandığı açıklamada, “Siyasi hesaplar uğruna akıtılan kana müsaade edildiği göstermiştir. Bu hakikati bir daha hatırlatmak isteriz ki tarih boyunca İslam'a kalbini açmış bu coğrafyada Allah uğruna kanlarına akıtacak gençler hiç bitmeyecektir. Vallahi Yasin, Riyad, Hasan, Hüseyin, Cumali ve Turanlarımızın pak kanları korkumuzu değil, şehadete olan isteğimizi artırmıştır. Şehadete olan arzumuz zalimlerin önündeki en büyük engeldir. Biz Şeyh Said`in torunları olarak onun bayrağını devraldığımızı ve her daim onun yolunu sürdüreceğimizi buradan herkese ilan ediyoruz. Zalimler asla sevinmesinler.”  İfadelerine yer verildi.

“Türkiye'deki İslami kesimler bu saldırının açıkça İslam`a olduğunu görmüştür”

Son olarak, Yasin`in kanının Müslümanlar arasındaki kenetlenmeyi sağladığına vurgu yapılan açıklamada, “Türkiye'deki İslami kesimler bu saldırının açıkça İslam`a olduğunu görmüştür. Bu vesileyle 6-8 Ekim olaylarından Şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz.” İfadeleri kaydedildi. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir