• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Bingöl`de `Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi`nin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de yap-işlet-devret modeliyle geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen ‘Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi`nin temeli atıldı.

Bingöl merkez Beyaz Toprak Köyü mevkiinde bulunan Katı Atık Düzenli Çöp Depolama Tesisinde gerçekleştirilen temel atma törenine, Başkanı ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Arakonak Belde Belediye Başkanı Mustafa Döner, Ilıcalar Belde Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç, yüklenici firma yetkilileri ile belediye personeli katıldı.

Tesisin işleyişi hakkında bilgi veren Yüklenici Firma Genel Koordinatörü İsmail Metin, şunları söyledi: “Türkiye`nin çeşitli illerinde bu tesisleri kurduk işletmeciliğini yapmaktayız. Bingöl böyle duyarlılık gösterdi ama maalesef diğer illerde bu duyarlılığı göremiyoruz. Tesisimiz yaklaşık 200 metrekare bir zemin üzerine inşa edilecek. Saatte 750 kilogram tıbbi atık stersize edilip, bertaraf edilecek. Türkiye`deki tıbbi atık stersize tesisleri içerisinde yaklaşık ilk 5 sırayı alabilecek bir tesis inşa ediyoruz hayırlı olmasını diliyorum. Tesisimiz yaklaşık bir ay içerisinde faaliyete geçecek.”

Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir