• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Saadet Partisi`nden HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Teşkilatını ziyaret eden Saadet Partisi heyeti, geçen yıl Kurban Bayramı`nda fakirlere et dağıtırken PKK/HDP`liler tarafından hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için Allah`tan rahmet dilediler.

Saadet Partisi Milletvekili Adayları Cuma Şahin ve M. Emin Adıgüzel ile AGD Başkan Yardımcısı Alattin Tekin`in de bulunduğu heyet, HÜDA PAR İl Başkanı Veysel Yavuz ile parti yönetimi tarafından karşılandı.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette söz alan Saadet Partisi Milletvekili Adayları Cuma Şahin, 6-7 Ekim Olaylarında katledilen Yasin Börü ile arkadaşları Hasan Gökguz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak için Allah`tan rahmet dilediklerini belirtti. Ankara`da 5 Ekim`de gerçekleşen Yasin Börü Davası`nı parti olarak yakından takip ettiklerini dile getiren Şahin, mahkemenin adil bir şekilde karar verip katilleri en ağır cezaya çarptırması temennisinde bulundu.

Saadet Partisinin ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade eden HÜDA PAR İl Başkanı Veysel Yavuz, ayrıca Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına gösterdikleri yakın ilgi ve destekten dolayı kendilerine teşekkür etti.

Yasin Börü ve arkadaşlarının İslam`ın bir şiarı olan Kurban Bayramı`nda fakirlere et dağıtırken insanlık tarihinde eşine pek rastlanılmayan bir vahşetle katledildiklerini dile getiren Yavuz, herkesin bu şehitleri sahiplenmesi gerektiğini belirtti.

Çözüm Süreci denilerek Kürt halkının PKK ve onun siyasi uzantısı HDP`ye teslim edildiğini vurgulayan Yavuz, HÜDA PAR yetkililerinin Hükümeti bu yanlıştan döndürmek için defalarca uyardığını ancak dikkate alınmadıklarını kaydetti. Şu anda Çözüm Süreci`ndeki yanlış siyasetin acısını tüm ülkenin birlikte çektiğini dile getiren Yavuz, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi. Yavuz, Kürt Meselesi`nin bölgedeki tüm parti, STK ve kanaat önderlerinin görüşleri alınarak çözüme kavuşturulabileceğini ifade etti. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir