• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ağrı İl Koordinatörlüğü, Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği`nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA`nın, Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 08 Ekim tarihi itibarı ile 15'inci başvuru çağrı ilanına çıktığını bildirdi.

Ağrı İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, çağrı ilanının Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgili olduğu belirtildi.

Yüzde 50-65 oranında hibe desteğinin olacağı ifade edilen açıklamada, “Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanından oluşturulan IPARD programı fonudur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır. Çağrı kapsamında; hayvancılık, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, yerel ürünler ve mikro işletmelere yüzde 50-65 oranında hibe desteği sağlanacaktır. Son başvuru tarihi 30 Ekim 2015`tir. Çağrı dönemi ile ilgili ilan metnine aşağıdaki linkten ulaşılabilir." denildi. (İLKHA)