• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İslami Hareket Partisi Liderinden Rusya`ya Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERBİL -Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) İslami Hareket Partisi (Bizotnava) Lideri İrfan Ali Abdulaziz, Rusya'nın, Suriye'deki hava saldırıları ve IKBY'deki başkanlık tartışmalarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Moskova yönetiminin, Suriye'deki hava saldırılarının DAEŞ'i hedeflemediğini söyleyen Abdulaziz, "Beşşar Esed, son 4 yılda yüzbinlerce insanı öldürdü. Fakat Esed'e 'bunu neden yapıyorsun' diyebilen bir devlet yok. Eğer siyasi çözüm istiyorlarsa neden Esed'i durdurmuyorlar? Rusya, hangi hakla Suriye'ye giriyor? Rusya, Ukrayna sorununu çözdü mü ki Suriye'yi kurtarsın? Moskova, Suriye'de kirli bir plan peşinde. Hedefi Suriye'yi daha fazla karıştırmak ve içinden çıkılmaz bir hale sokmak" diye konuştu.

Abdulaziz, Rusya, Irak, Suriye ve İran arasındaki istihbarat işbirliğinin, Iraklı Kürtler için iyi olmadığını belirterek, "Bu ülkeler, 'pastanın tamamını yiyemiyorsam bir parçasını yerim' düşüncesinde. Rusya, Suriye'nin bir bölümünü bölmeyi ve Kırım gibi kendine bağlı bir devlet halinde getirmeyi hedefliyor. Burada Aleviler yaşayacak ve kendisine bağlı olacak" dedi.

"PKK Türkiye'deki Kürtlere zarar veriyor"

Terör örgütü PKK'nın son saldırılarına da değinen Abdulaziz, şunları kaydetti:

"Hiçbir örgütün elinde silahla burada bulunmasını doğru bulmuyoruz. PKK, komşu ülkelerle olan ilişkilerimize zarar veriyor ve topraklarımızın çatışma bölgesi olmasına yol açıyor. Silahlı mücadele, Türkiye'deki Kürtlere zarar verir. Ayrıca Kürdistan bölgesinin asayişine de olumsuz etki yapıyor."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir