• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısından HÜDA PAR`a nezaket ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu(MYK)üyesi ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Adayı Vedat Demiröz, Milletvekili adayları Zeki Peker, Ahmet Çelik, İl Başkanı Nesrullah Tanglay ve kalabalık partililerden  oluşan heyet, HÜDA PAR Bitlis İl Teşkilatı`na nezaket ziyaretinde bulundu.

AK Parti heyetini HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, Merkez ilçe başkanı Çetin Taşkaya ve teşkilat yöneticileri kapıda karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Bitlis`in sorunları, son günlerde özellikle bölgenin içinde bulunduğu kaos ve çatışma ortamı ile bölge halkına yönelik saldırılar konuşuldu.

Kendilerine yapılan nezaket ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren HÜDA PAR İl Başkanı Celal Gül, partilerinin istişare neticesinde seçime girmeme kararını aldığını hatırlatarak, seçime giren siyasi partilere huzurlu ve kardeşlik içinde bir seçim geçirmeleri temennisinde bulundu.

Gül, Bitlis`in harabe bir şehre dönüştürüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“Bitlis, gördüğünüz gibi bir köy haline getirilmiş durumdadır. Buralara pozitif bir ayrımcılık yapılarak hizmet yapılması gerekiyor. Bölgenin içinde bulunduğu durum halkı canından bıktırmıştır. Esnaf kan ağlıyor. Güvenli bir ortamın olmayışı nedeniyle iş dünyası yatırım yapmıyor.”dedi.

6-8 Ekim olaylarında bölgede müteddeyin insanlara ve hasetten partilerine yönelik yapılan saldırılara da değinen Gül, “6-8 Ekim olaylarında bölgede özellikle partimize ve dindar halka yönelik saldırılar gerçekleştirildi. Yasin Börü başta olmak üzere birçok insan, İslami kimliğinden dolayı saldırıya uğrayarak vahşice katledildi. Ankara adliyesinde sene-i devriyesinde görülen Yasin Börü ve arkadaşlarını davası, sulandırılmaya çalışılıyor. Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarında yargılananlar serbest bırakılırken, İslami kimliğinden dolayı, Kur`an dersi verdiği gerekçesiyle 20 yıla aşkındır cezaevinde bulunan insanlar için yeniden yargılanma yolunun açılmasına dahi müsaade edilmiyor. Yüzde 86 ve üzeri engelli olup hala cezaevinde olan müteddeyin insanlar var. Bunların da geri kalan ömürlerini aileleriyle birlikte geçirmeleri gerektiğine inanıyoruz.”diye konuştu.

 İlk ziyaretlerini HÜDA PAR`a yaptıklarını belirterek, ziyaret talepleri kabul edildiği için İl Başkanına teşekkür eden Demiröz, Yasin Börü davasında gereken cezanın verilmesi gerektiğini, aksi taktirde Türkiye`de 6-8 Ekim benzeri olayların sıkça yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Demiröz, Erzurum`da olduğu için Yasin Börü`nün davasını takip edemediğini dile getirerek davanın takipçisi olacaklarını, MYK toplantısında bu davayı gündeme getireceklerini kaydetti.

İslami kimliğinden dolayı cezaevinde bulunan ve yüzde 86 vücut fonksiyonu olmadığı halde mağdur edilen tutuklularla ilgili gereken çalışmaları da yapacaklarını ifade eden Demiröz, “İslami kimliğinden dolayı cezaevinde bulunan müteddeyin insanların durumunu Adalet Bakanıyla görüşeceğim. Yüzde 86 vücut fonksiyonu olmayan tutukluların neden faydalanmadığı , varsa bir yanlışlığın düzeltilmesi için görüşme yapacağım.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir