• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Adana`da rakı festivaline imamlardan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın tarihi mekânlarından olan Büyüksaat ve Kazancılar Çarşısı`nda 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılması planlanan “Dünya Rakı Günü” festivaline ilk tepki imamlardan geldi.

Din Görevlileri Birliği (DİN-BİR-DER) Adana Şube Başkanı Bilal Düzbayır, kentin merkezinde alenen içkiyi teşvik eden bir etkinliğin kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.”ayetinde yasaklanan içkinin festival adı altında meşru gösterilemeyeceğini ifade eden Düzbayır, “Adana`mızın en işlek caddelerinden biri olan Ali Münif Caddesi üzerindeki Kazancılar Çarşısı`nda yapılacağı ilan edilen ve geçen sene de yapılan sözde festivalin, bir an önce iptal edilmesini arzu ediyoruz.” dedi.

“Bu rezil faaliyete göz yumamayız”

Yüzde doksan dokuzu Müslüman olarak kabul edilen Türkiye`de, İslam`a aykırı faaliyetlerin alenen yapılıyor olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Düzbayır, “Zikredilen faaliyetin yapılacağı yerin hemen yanında bir camii bulunmakta, az ilerisinde evlatlarımızın gittiği okul bulunmaktadır. Geçen sene bu faaliyete şahit olanların ifade ettiğine göre, sabahın 7`sine kadar sürdüğü ve sabah namazına gelen cemaatin bu olayı gördüğü ve tepki verdiği söyleniyor. Aynı şekilde sabah okula giden evlatlarımızın yollarda sarhoş insanlarla karşılaştığı belirtildii. Nesillerimizi korumakla görevli olan biz Müslümanlar, bu rezil faaliyete göz yumamayız.” diye konuştu.

“İçki festivali, Ulu Camii`nin yanı başında yapılmak isteniyor”

Her türlü reklamı yasak olan içkinin festival kisvesi altında teşhir ve teşvik edildiğini belirten Düzbayır, “Nesli ve aileleri yok etmeye yönelik bir faaliyet söz konusu. Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ,devletin anayasal bir görevidir. Bu nedenle devlet yetkililerinin bu tür faaliyetlere asla izin vermemesi gerekmektedir. Bu rezil organizasyonun yapılacağı mekan, Adana`mızın en eski camisi olan Ulu Camii ve külliyesinin hemen yanıdır. Adana`mızın kurucuları olan Ramazanoğulllarının mezarlarının hemen yakınıdır.” diyerek kentin dini ve tarihi mekanlarına saygısızlığın da söz konusu olduğunu söyledi.

Organizasyonun bir an önce iptal edilmesini isteyen Düzbayır, “Biz nesillerimizin heba olmalarını istemiyoruz. Ülke politikalarının da imhaya yönelik değil ıslaha yönelik olmasını arzu ediyoruz. Binaenaleyh devlet ve hükümet yetkilileri, bu işe bir an önce el atmalı ve muhtemel bir rezillik tehlikesinin önüne geçmelidir. Bu konuda herhangi bir girişimde bulunulmadığı taktirde, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı harekete geçireceğimizi ve daha sert tepki vereceğimizi ifade etmek istiyoruz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir