• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Van`da hükümlüler kamu yararına çalıştırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valiliği ile Van Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, mahkemelerce haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma kararı verilen hükümlülerin, Valilik, il, ilçe müdürlükleri ve kaymakamlıklarda ücretsiz çalıştırılması için işbirliği protokolü imzalandı.

Vali İbrahim Taşyapan ve Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün tarafından imzalanan protokol kapsamında; hükümlüler, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hükümlerinin ve suçlarının niteliğine göre, Valilik veya Valiliğe bağlı birimlere yönlendirilecek. Protokolün temel amaçları ise hükümlülerin, suç işlenmesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmelerini sağlamak, üretken, verimli ve sorumluluk taşıyan yaşam biçimine uyumlu hale getirilmesi olarak açıklandı.

Hükümlülere her hangi bir ücret ödenmeyecek ve sigorta yapılmayacak

Kamuya yararlı bir işte çalışma yaptırımının uygulanmasında saat hesabıyla çalıştırılacak hükümlülere her hangi bir ücret ödenmeyecek ve sigorta yapılmayacak. Hükümlüler, temizlik hizmetleri, bakım onarım hizmetleri, çevre düzenleme hizmetleri ve genel idari hizmetler gibi alanlarda çalıştırılabilecek. Hükümlülerin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istenildiği zaman denetlenebilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir