• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
`Yasin tüm dünyaya anlamlı bir mesajdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesinin sene-i devriyesi nedeniyle, Şehitler Kervanı Platformu tarafından Diyarbakır`da kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlanan basın açıklamasına, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan yardımcıları M. Hüseyin Yılmaz, Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu,  Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Müdürü Mehmet Göktaş ve birçok sivil toplum kuruluş temsilcisi katıldı.

Basın açıklamasında sık sık tekbirler getirilirken, Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarının bulunduğu dövizlerin taşındığı görüldü.

Anma etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, “Bizler gün oldu Nemrut`un ateşinde yanarak piştik, İbrahim olduk, Nemrutlara karşı çıktık ve sahte ilahlarını kabul etmedik. Bizler gün olduk Zekeriya gibi testereyle kesildik. Hüseyin, Yasin, Hasan ve Riyad olduk, bankolardan atıldık, üzerimizden arabayla ile geçtiler.” dedi.

İnsanları ateşten muhafaza etmeyi arzuladıklarını belirten Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Sizin hayrınızı ve iyilinizi istiyoruz. Bizler peygamberlerin varisleriyiz. Peygamberlerin ve şehitlerin bize emanet ettikleri o bayrakları kanımız pahasına yere düşürmemeye gayret gösteren Kürdistan‘ın mazlum ve mustazaf camiasıyız.”

Daha sonra platforma gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut ise Yasin Börü ve arkadaşlarının aşağı atıldığı artmanı işaret ederek, şunları söyledi: “Şu binada üçüncü kattaki eve sığındılar, kendilerini muhafaza etmek istediler.  Fakat zalimler nasıl ki Allah`ın dinini terk ettiler ise Kürtlerin örf ve adetlerini de terk ederek onları balkondan aşağıya attılar. Satırlarla, sopalarla, keserlerle, demirlerle ve silahlarla onları şehit ettiler. Taşlarla kafalarını ezdiler, keskin bıçaklarla boyunlarını koparmak istediler.”

Şehitlerinin şehadetleriyle ve mazlumiyetleriyle bu davanın haklılığının bütün dünyaya kanıtladığını ifade eden Turgut, Yasin`in tüm dünyaya anlamlı bir mesaj verdiğini, Yasin ve arkadaşlarının davalarının sahiplenilmesi ve sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında 6-7 Ekim saldırılarında güvenlik açısından yetersiz kalan Devleti de eleştiren Turgut, “Geçen yıl bu sokaklarda yoktun, halkını muhafaza etmedin. Sadece polisini, askerini ve kışlanı muhafaza edip güvenliğini aldın.” diye konuştu.

Programa katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Müdürü Mehmet Göktaş da yaptığı konuşmada, Kürdistan`ın Kemalizm`e teslim olmadığı gibi komünizme de teslim olmayacağına vurgu yaptı.

Konuşmasına yaşanan vahşeti hatırlatarak devam eden Göktaş, “Onlar öyle bir şekilde şehit oldu ki gerçekten görenler, duyanlar ve işitenler zerre kadar tereddüt etmediler. Acaba bunlar şehit midir değil midir diye, hiç kimse tereddüt etmedi. Kalıbını bastı, iman etti ki bunlar gerçek şehitlerdir.” dedi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerinin batıdaki gençleri müspet manada çok etkilediğini belirten Göktaş, “Özellikle batıda şu anda Yasin denilince Hasan denilince Riyad denilince batıdaki kardeşlerinizin, Türk kardeşlerimizin gözlerinin içi ışıl ışıl yanıyor. Size karşı sevgi ve muhabbetleri o kadar çok ki, inanınız sizleri hiç bir zaman bu kadar çok sevmemişlerdi.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen basın açıklamasından sonra şehit aileleri, STK temsilcileri ve Diyarbakır halkı, Yasin ve arkadaşlarının katledildiği yere gül bıraktıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldı. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge/ Yunus Sırat –İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir