• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
Mardin`de Nobel sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardinli bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, İsveç Kraliyet Bilim Akademisi tarafından Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülmesi doğup büyüdüğü ilçede sevinçle karşılandı.

Prof. Dr. Aziz Sancar`ın doğup büyüdüğü evde şuan kimse yaşamıyor, ancak okuduğu kitaplar olduğu gibi duruyor. Sancar'ın ilçede okuduğu merkez ilkokul ise şuan Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürlüğü olarak hizmet veriyor.

Sancar'ın yeğeni Abdulgani Sancar, Aziz Sancar'ın tarihi bu evde doğduğunu ve burada yaşadığını belirtti. Sancar, “Amcam zor şartlar altında okudu. O zaman elektrik bile yoktu. Eskiden futbol ile ilgileniyordu. Doktor olduğu zaman buradaki halkı tedavi ediyordu. Elinden gelini yapıyordu. Çok destek oluyordu. Babası burada Annesi Mersin'de vefat etti. Annesi babası okumamıştı ama bütün kardeşleri okudu.” dedi.

Komşularından Hamide Erol ise Aziz Hoca`nın kendini gururlandırdığını söyledi. Erol, “Çok iyi bir insandı. Şimdi bile her yıl bir liseye ve öğrencilere yardım yapıyor. O bizim gururumuzdur. Her zamanda arkasındayız.” diye konuştu.

İlçe sakinlerinden Nedim Şahin de “Çok başarılı bir doktorumuz.  İlçemize de faydaları dokunuyor.  Onur ve gurur duyuyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir