• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
`6-7 Ekim olayları tarihe yazılan en büyük zulümlerden biridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Nuh Eğitim Derneği, 6-7 Ekim olaylarının yıldönümü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, 6-7 Ekim`de yaşanan olayların tarihe yazılan en büyük zulümlerden biri olduğu ifade edildi.

6-7 Ekim olaylarının uzun zaman önceden hazırlandığı belirtilen açıklamada, asılsız iftira ve yalanlarla hedef haline getirilen bölgenin mütedeyyin insanlarının tarihte izine rastlanılmayacak bir vahşete maruz kaldıkları kaydedildi.

Kendilerini Allah rızasına adayan, halkın ıslahı için her türlü fedakârlığı yapan, fakir ve muhtaçların ihtiyaçları için seferber olan gençlerin PKK/HDP`lilerin vahşi saldırısına uğradığı hatırlatılan açıklamada, “Bu saldırılar sonucunda 16 yaşındaki Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Hüseyin Dakak adlı gençler aileleri tarafından bile uzun bir müddet teşhis edilemeyecek şekilde katledildiler. Yine aynı gün kurban eti dağıtımı esnasında Cumali Güneş ve Turan Yayaş adlı Müslümanlar HDPKK`liler tarafından katledildiler.” denildi.

“HDPKK Kur`an Kursu ve okul yaktı”

Olayların sonucunda çoğu Kur`an kursu ve okul olmak üzere birçok yaşam alanlarının yakılıp yıkıldığına dikkat çekilen açıklamanın devamında “Sözde halk için mücadele ettiğini iddia eden HDP/PKK birkaç günde onlarca insanı katledip, camileri, Kur`an kurslarını, hayır kurumu olan dernekleri, parti binalarını, kan nakil araçlarını, okulları, alış-veriş merkezlerini, halkın ekmek kapısı olan işyerlerini ve yüzlerce aracı yakıp yağmaladılar. Bölge adeta büyük bir savaştan çıkmış gibi oldu.

Bu olayların azmettiricileri başta HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaşve diğer HDP`li yöneticiler olduğu bilindiği halde en ufak bir yargılama yapılmamıştır. Olayların üzerinden bir yıl geçmesine rağmen devlet sadece birkaç basit tutuklamadan başka bir şey yapmamıştır. Bu vahşetlerin azmettiricilerinin tamamı ve yapanların büyük kısmı hala dışarıdalar. Bu duyarsızlık ve sorumsuzluk canileri cesaretlendirmekte ve başka vahşetlere davetiye çıkarmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada hükümete de çağrıda bulunan Nuh Eğitim Der, hükümetin bir an önce olaylara dâhil olan kişilerin yargı önüne çıkarılıp hak ettikleri cezaları almaları sağlanması gerektiğini belirtti.

“6-7 Ekim`in takipçisi olacağız”

HDP/PKK ve destekçilerine de çağrıda bulunulan açıklamada, “Halkımızın zararına olan eylem ve söylemlerden bir an önce vazgeçin. Tarihte lanetle anılmak istemiyorsanız halka yönelik zulüm ve saldırıları durdurun.” denildi.

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: “Halkımızın bu vahşetleri doğru bir şekilde okuyup değerlendirmelerini istiyoruz. Halkın zararına çalışan yapılara destek vermemelerini, halkın maslahatına çalışanların da iyi bir şekilde desteklenmelerini istiyoruz. Her zaman 6-7 Ekim olaylarının takipçisi olacağımızı, faillerinin cezalandırılmasını sağlamak için bütün kanuni yolları kullanacağımızı, halkımızın zararına olan faaliyetlere imkânlarımız ölçüsünde izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Bu olaylarda hayatını kaybeden başta Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere bütün mazlumlara Allah`tan rahmet kederli ailelerine sabır diliyoruz. Halkımızın bu tür durumlara maruz kalmamasını umut ediyoruz” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir