• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Cami-Der'den 6-7 Ekim katliamı ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Viranşehir’de faaliyetlerde bulunan Cami-Der, geçen yıl 6-7 Ekim’de fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadet yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılan katliam sert bir dille kınandı.

Dernek adına açıklamayı yapan Cami-Der Başkanı Abdullah Çelik, geçen yıl Kobani bahanesiyle dindar halkın hedef seçildiğini söyledi. Genelde dindar halkın hedef alındığını özelde ise HÜDA PAR camiasının hedef alındığını belirten Çelik, “Saldırılara gerekçe olarak ‘İŞİD’i destekliyorlar’ yalanı uyduruldu ve söz konusu saldırılarda ağırlıklı olarak Irak’lı yezidiler ile Suriyeli Kürtler kullanıldı. HÜDA PAR ile HÜDA PAR’a yakın kurum ve şahıslardan bugüne kadar İŞİD’e katılım olduğuna dair tek bir delilin mevcut olmadığını herkes biliyor. Bu saldırılar sıradan bir saldırı değil; aksine planlaması daha önceden yapılan ve toplu imhayı hedefleyen saldırılardı.   Bu saldırılar;  ABD tarafından planlanmış, HDP tarafından sahnelenmiş ve PKK eli ile uygulanmıştır.  Devlet olaylara seyirci kalarak bu suca ortak olmuştur.” dedi

 “PKK, kuvvet bulduğu topraklarda kendisine benzemeyen herkesi ve özelikle dindar kesimi düşman bellemiştir.” diyen Çelik, “PKK’nın tahammülsüzlüğü nedeni ile en büyük zararı yine mazlum Kürt halkı görmüştür. PKK, Kürt halkını Kürt yapan;  başta din, örf, adet ve namus gibi ulvi değerlerin içini boşaltarak kendisine destek olan Kürtleri tanınmaz hale getirmiştir. Yasin Börü ve arkadaşlarının sığındıkları ev sahibi tarafından ihanete uğraması, kalabalık bir güruh tarafından balkondan atılması, yakılması, taşlanması, bıçaklanması ve zılgıtlar eşliğinde araba ile ezilmesi PKK’nin,  tabanını ne hale getirdiğinin göstergesidir. ” şeklinde konuştu.

Katillere de seslenen Çelik, “Siz ey katil ve zalimler! Boşuna sevinmeyin. Ahretiniz berbat olduğu gibi dünyada da rahat yüzü görmeyeceksiniz.  Bütün gençlerimiz şehitlere özenmekte ve birer Yasin olma hayali ile yetişmektedir. Emperyalist efendilerinizin oyunlarınızı bozacak ve şehitlerimizin yolunu sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çelik açıklamasının sonunda, “Kurban bayramında kurban misali ve Ekim ayında ekin misali toprağa düşen; Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Hasan Dakak, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve diğer bütün şehitleri unutmayacak ve unutturmayacağız. Kurban bayramında gençlerimizi kurban edenleri, göz yumanları ve destekçilerini kınıyor ve onları Kahhar olan Allah’a havale ediyoruz. Şehitlerin kederli ailelerine taziyelerimizi bir kez daha sunuyoruz. Bizler de Cami-Der olarak 7-8 Ekim günlerinde şehitler için hatim okutup derneğimizde şehitleri anma programı düzenleyeceğiz” dedi. (Sabri Acet-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir