• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Uzmanlardan varis uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Varisler gebelik, hormonal nedenler, topuklu ayakkabılar yüzünden kadınlarda daha sık görülse de erkekler de bu dertten muzdarip. Masabaşı işler, kilo artışı, az spor yapılması gibi sebepler yüzünden erkeklerde de sıkça varis görüldüğünü söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Aksoy, uyarılarda bulundu.

Spor yapmayanlarda daha çok görülüyor

Varisin, bacaklarda ve damarlarda belirginleşme, ağrı, şişme, hassasiyet ve ağırlık hissi belirtileriyle ortaya çıktığını söyleyen Dr. Aksoy, erkeklerde varisin artma nedenlerini ise şöyle sıraladı:

- Sporun ve yürüyüşün daha az yapılması nedeniyle erkekler de artık varis sorunuyla daha sık karşılaşıyor.

- Evden işe giderken en fazla arabaya, otobüse veya toplu taşıma araçlarına kadar yürüyoruz. Günlük yürüyüş mesafemiz 500 metre en fazla bir kilometreyle sınırlı.

- Fast-food yeme alışkanlıkları da artış gösteriyor. Özellikle kilo endişesi taşımayan erkekler düzensiz ve sağlıksız beslenme modelleri ile her gün kilo alıyor.

- Yeni çalışma ortamları da hareketten uzak bir yaşam tarzı oluşturmaya başladı. Artık erkekler de iş hayatlarında eskisine oranla daha az fiziki güç kullanıyor, oturarak veya hareketsiz ofis ortamlarında çalışıyor. Hareket edemediği için hem kilo alıyor hem de bacak kasları zayıflıyor, böylece varis riski artıyor.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir