• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Çocuk Nöroloji Doktoru eksikliği mağdur etmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocuk Nöroloji Doktoru bölgede sadece Diyarbakır bulunuyor. Çocuk nöroloji doktoru alanında yaşanan eksikler nedeniyle Batman, Siirt ve Muş gibi 11 ilden ve ilçelerden hastalar tedavi için Diyarbakır`a geliyor. Fakat burada da sadece iki doktorun görev yapması hasta ve yakınlarının mağduriyetine sebep oluyor.

Bölgede yaşanan doktor eksikliğinin giderilmemesine tepki gösteren halk, hastalarını sağlıklı bir şekilde kontrolden geçiremediklerini dile getirdiler.

Doktor sayısı yetersiz olduğu için çocuğunu sağlıklı bir şekilde kontrol edemdekilerini belirten Veysi Kınay, “Çocuğum epilepsi hastası, doktorların verdikleri bilgilere göre, çocuğum 3 ayda bir görünmesi lazım. Çocuğum şu an normale dönmüş. Bayramdan önce geldim doktor bana ‘bayramdan sonra gel güzel bir kontrolden geçirilelim` dedi. Geldiğimde bana başka bir gün gelmemi söylediler. Bu şekilde çocuğumun kontrolleri düzgün yapılamıyor.” dedi.

Bölgede sadece Diyarbakır`da ‘Çocuk Nöroloji Doktoru` olduğuna dikkat çeken Kınay, “Diyarbakır`a daha önce bir nöroloji doktoru vardı şimdi bir tane daha verdiler.  Diyarbakır il ve ilçeleri ve bölgede bulunan diğer iller ve illere bağlı ilçelerinden buraya geliyorlar. Doktorlar nasıl sağlıklı ilgilensin. Diğer illerde de bu bölüm olması lazım. Çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Buraya fazla doktor göndersinler. Doktor ve çalışanların bir suçu yok. Sağlık Bakanlığın buna acilen bir çözüm bulmasını istiyoruz.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir