• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Üç gün kalpsiz yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`in Tarsus ilçesinde tarlada çalışırken kalbindeki ana damarın yüzde 100 tıkanması nedeniyle kriz geçiren, anjiyo işlemi ve bypass ameliyatı sırasında kalbi duran çiftçi Yakup Fevzi Keleş (47), 3 gün boyunca yapay kalp cihazına bağlı olarak yaşadı.

Edinilen bilgiye göre, evli ve 2 çocuk babası Yakup Fevzi Keleş, Yenice Mahallesi`ndeki tarlasında çalışırken göğüs ağrısı yaşadı. Tarım işçilerinin çağırdığı ambulans gelene kadar ağrısı geçen Keleş, sağlık görevlilerine ‘Bir şeyim yok, ağrım geçti` dedi. Görevliler gittikten yaklaşık 45 dakika sonra, yeniden göğsünde ağrı oluşan ve bilinci kapanan Yakup Fevzi Keleş, ikinci kez çağrılan ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi`ne götürüldü. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Yakup Fevzi Keleş, ileri tetkik ve tanı için Medical Park Tarsus Hastanesi`ne sevk edildi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Kalmış tarafından anjiyoya alınan Keleş`in kalbinde ana damarda yüzde 100`lük tıkanma görüldü. Bu sırada hastanın kalbi durunca 5 dakika boyunca yapılan kalp masajı ile hastanın kalbi tekrar çalıştı.

Hastanın damarının balon ve stente uygun olmadığı anlaşılınca acilen Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay tarafından by-pass ameliyatına alındı. Operasyonun ardından ameliyathanede ilaç verilip destekleyici balon pompası takıldı. Bu arada yeniden duran kalbe 30 dakika boyunca elle masaj yapıldı. Hemen ardından yapay kalp cihazı takıldı. Kalbi tamamen duran Yakup Fevzi Keleş, 3 gün boyunca yapay kalp cihazıyla yaşadı.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay, Yakup Fevzi Keleş`in iki kez kalbinin durması gibi sıra dışı olaylara rağmen, Türkiye`de sınırlı sayıda hastanede kullanılan yapay kalp cihazı ve eşinin desteğiyle hayata tutunduğunu söyledi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir