• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Akçakaleliler hırsızlık vakalarına tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda artan hırsızlık vakalarından tedirgin olan Akçakale halkı, gerekli tedbir alınmasını talebinde bulundu.

Tespit edilen hırsızların Suriyeli olması ise, ilçe halkının tedirginliğini daha da artırıyor. Daha çok geceleri işe koyulan ve yatak odalarına kadar giren hırsızlar, halkın can ve namus kaygısını da artırıyor.

Gece saat 03.00 sıralarında hırsızların evine girdiğini söyleyen Halil Yıldız adlı ilçe sakini, şunları söyledi.

“Gece çoluk çocukla yatarken, birden hanımın hırsız var çığlığıyla irkildim. O çığlığın tesiriyle uykunun sersemliğiyle  kendimi sokakta buldum. Hırsızların koşuştuğunu gördüm, ancak yakalayamadım ve eve döndüm.  Hanımın anlattığına göre, uzun saçlı şapkalı biri elbiselerimizin ceplerini arıyormuş. Onu görüp çığlık atınca hırsız da kaçmış.”

“Pencereyi kırıp yatak odasına kadar girebilen hırsız, aileme zarar verebilirdi” diyen Yıldız, yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Artan hırsızlık olaylarından dolayı güvenlik amacıyla gidip silah almak zorunda kalan ve isminin açıklanmasını istemeyen Z.K. adlı vatandaş ise “Hırsızlar mahremiyetimizi çiğniyor. Belki fırsatları olsa, bizleri öldürebilirler ki, bunlar da her an yaşanabilir. Bu konuda ben emniyetin pasifliğini görüyorum. Devriye attıklarına hiç şahit olmadım. Vatandaşın can, mal ve namus güvenliği yok. Ben evimi silahlandırdım.” dedi.

Hırsızlık olaylarına tepki gösteren H.C. adlı diğer bir vatandaş da, “Odalara kadar giren hırsızlardan dolayı evimde ruhsatlı silah bulunduruyordum. Eve giren hırsızlar silahları da alıp kaçmışlar. Biz giden malın kaygısında değiliz ancak, son yaşanan bir hırsızlık olayında, hırsızın Suriyeli olması ve bu kadar cesarette bulunması bizi şaşırttı.” şeklinde konuştu. (İbrahim Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir