• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve yer yer az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın doğu ilçeleri, Osmaniye, Sinop, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt çevreleri ile Kastamonu ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop'un batı kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Bu sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Konya çevrelerinde sis yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Yalova ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda sis yer yer pus hadisesi beklenmektedir.

Ege: Parçalı, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu; bölgenin doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Adana'nın doğusu ve Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Konya çevrelerinde sis yer yer pus hadisesi beklenmektedir.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Sinop ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17/22

Ankara: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12/19

İzmir: Parçalı bulutlu 16/25

Adana: Doğu ilçeleri kuvvetli sağanak yağışlı 17/28

Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı 13/22

Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı 12/23

Van: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 8/17  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir