• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre, Marmara`nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu`nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu`nun doğusu ile Kütahya, Adana, Osmaniye, Hatay, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri aralıklı yağışlı geçecek.

Yağışlar, akşam saatlerinde Batı Karadeniz`de kuvvetli olmak üzere; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Kastamonu, Sivas, Tokat, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari`nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 4 ila 6, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara`da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz`de (Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop) kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, Su baskını v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.(16)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı.(17)

İZMİR: Parçalı bulutlu.(22)

ANTALYA: Parçalı bulutlu.(19)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah ilk saatlerde ve akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı.(18)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde ve gece saatlerinde yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(9)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.(16)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Çanakkale çevreleri dışında bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Kütahya çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısından başlayarak, kuzeyi aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah il saatlerde Samsun çevreleri, akşam saatlerinde Orta Karadeniz bölümü, gece saatlerinde bölge geneli sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya dışında bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunun yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

-SICAKLIKLAR HAFTA SONU AZALACAK

Türkiye, yarın Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Hafta sonundan itibaren sıcaklıkların ülke genelinde 5 ila 7 derece azalması beklenirken, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yer yer kar görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye yarın öğle saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışların yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Yağışlı havaya rağmen, hava sıcaklıkları yarın kuzey kesimlerde 4 ila 6 derece, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

Ancak Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren yurt, Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı sabah saatlerinden itibaren Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Pazar günü ise, hava sıcaklıkları kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere ülke genelinde hissedilir derecede (5 ila 7 derece) azalacak. Soğuk ve yağışlı havanın hafta ortasına kadar ülke genelinde etkili olması bekleniyor.

-KIŞ GERİ GELİYOR, KAR YAĞAŞACAK-

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, yarın akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile gece ve Cumartesi sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların, Pazar günü hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda, Pazartesi ve Salı günü iç ve doğu bölgelerde görülmesi tahmin ediliyor.

-GRİP UYARISI-

Meteoroloji tarafından ayrıca hava sıcaklıklarının azalması ve karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların neden olabileceği ulaşımda aksamalar, gribal enfeksiyon gibi risklere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği de vurgulandı.

10-12 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA BAZI BÖLGELERDE DON OLAYI GÖRÜLECEK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre 10-12 Nisan tarihleri arasında yurdun değişik bölgelerinde don olayı etkili olacak.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye cumartesi gününden itibaren Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

10-11 Nisan gecesi, Batı ve Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu`nun kuzeyi ve doğusu, Ege`nin güneydoğusu ile Akdeniz`in kuzeybatısı ve kuzeydoğusunda hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayının beklendiği belirtilen meteorolojik uyarı şöyle:

``11-12 Nisan gecesi, Karadeniz`in iç kesimleri, Marmara`nın güneydoğusu, İç Anadolu, güneyi hariç olmak üzere Doğu Anadolu, Ege`nin iç kesimleri ile Akdeniz`in kuzeybatısı ve kuzeydoğusunda hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayı beklenmektedir.

Tarımsal faaliyetin olduğu bu bölgelerimizde, çiçeklenme ve meyve bağlama dönemindeki badem, kayısı, erik, fındık, kiraz, elma vb. meyve, sebze ve fide üreticilerimiz ile serada üretim yapan yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın Meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilir.``

ANKA-AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir