• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Vali Işın,"Bir insan çocukları dördüncü kattan atıp sonra yakabilir mi?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekincek köyü Camisi'nin açılışına, Tutak Kaymakamı Ramazan Kendüzler, kurum müdürleri, köy halkı ve vatandaşlar katıldı.

"Camiler İslam aleminin kimliğidir"

Vali Işın, caminin yapılmasında emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, camilerin İslam aleminin kimliği olduğunu belirtti.

Vali Musa Işın, burada yaptığı konuşmasının gündeminde PKK'nin yaptığı vahşetler vardı. Vali Işın, 'Gencecik çocukları dördüncü kattan atıp sonra taşla ezip, araba üzerinden geçirip sonra da onun üzerine benzin döküp yakabilir mi bir insan? Bunlar asla bizden değildir' sözleri ile PKK'nin katlettiği Yasin Börü ve arkadaşlarına değindi.

Vali Işın, "Allah sağlık ve huzur içerisinde ibadet etmeyi nasip etsin. Camiler bizim kimliğimizdir, toplumların kimliğidir. Bir yerde minare varsa, teki ifade ediyorsa, bizim için oralar emin ve güvenilir bir yerdir. Çok şükür milletimizin hemen hemen yüzde 99'u Müslümandır. İnanç ve geleneklerine bağlıdır. Bu konuda çok titiz ve dikkatlidir. Allah bu birliğimizin vesilesi olan dinimizden ve İslam’dan bizi uzaklaştırmasın." dedi.

PKK'nin ticari faaliyetini sürdüren vatandaşlara zarar verdiğini kaydeden Vali Işın, sözlerini şöyle devam etti:

"Doğubayazıt Iğdır arasında, Doğubayazıt Gürbulak arasında ve Doğubayazıt Çaldıran arasında normal ticari görevlerini devam ettiren sıradan vatandaşlarımızın kamyon ve tırları yakılmış ve insanlar öldürülmüştür. Bu vahşet karşısında devletimiz, bugün gerekeni yapmaktadır. Bunlar için verilmesi gereken cevap ne ise devletimiz yapıyor ve yapacaktır da. Yapılan operasyonlarla birlikte PKK büyük zayiat vermektedir. İlimizde de bütün Türkiye'de de vermektedir. İçeride ve dışarıda bunun yandaşlarına da verilecektir. Sadece terör örgütünün dağdaki kadroları ile mücadele etmiyoruz. Onlara dolaylı ya da doğrudan destek verenlerle de mücadele ediyoruz. Hiçbir şekilde göz yummayacağız. Onlara lojistik destek sağlayan moral ve motivasyon desteği sağlayan her kim olursa olsun, devletin eli onların yakasında ve boyunlarında olacaktır. Vatandaşlarımızın desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." 

6-8 Ekim vahşeti

Dağa çıkanların cezaevine rağmen gelip teslim olduklarını belirten Vali   Işın, "Oradaki hayatı görüyorlar. Ceza evine girmeyi göze alarak teslim oluyorlar. Kendileri için ceza evinin dağdan daha selametli olduğunu bilerek geliyorlar. Çocukları kandırıyorlar götürüyorlar. 14-15 yaşlarında kız çocukları var. 16-17 yaşlarında erkek çocukları var. Ondan sonra utanmadan 'devlet çocukları öldürüyor' diye bağırıyorlar. Siz öldürüyorsunuz. Siz doktorları, öğretmenleri, masum çocukları öldürüyorsunuz. Siz ambulansları yakıp yıkıyorsunuz. Sizin insanlık adına herhangi bir şeyiniz kalmış değil ki. Siz insanlıktan istifa etmişsiniz. Söyler misiniz Allah aşkına, insan olan birisi sizin televizyonda izlediklerinizin hiçbirisini yapabilir mi? Adam ve çocuk öldürebilir mi? Gencecik çocukları dördüncü kattan atıp sonra taşla ezip, araba üzerinden geçirip, sonra da onun üzerine benzin döküp yakabilir mi bir insan? Bunlar asla bizden değildir. Bunlar ne Kürt, Türk, Arap ve ne de insandır. Bunlar canavar ve hayvandan daha aşağılık yaratıklardır." şeklinde konuştu.

"Esnaf, PKK yüzünden borcunu ödeyemiyor"

Esnafın, PKK yüzünden tahsilat yapamadığını ve borcunu ödeyemediğini vurgulayan Vali Işın, "Esnaf tahsilatını yapamıyor, sigortasını yapamıyor. Peki, düşündüğümüz zaman Kürt'ün, Türk'ün ve Arap'ın mı yararına mıdır? Hayır. Bu sadece bunları kullananların yararınadır. Bunu yapanların da yararına değildir. Çünkü kendileri geberip gidiyorlar, her gün öldürülüyorlar bu hainler." dedi.

Ağrı halkına teşekkür ettiğini belirten Vali Işın, "Ağrı halkı, PKK'den oldukça uzak duruyorlar. Bunu biliyor ve görüyorum. İnsanlar son derece muzdarip olmuşlardı. Son operasyonlarla birlikte vatandaşlarımız bize ve devlete teşekkür etmektedirler. Bizi bu haydut ve zalimlerin ellerinden kurtardığınız için Allah devletimize zeval vermesin diyorlar." şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir