• DOLAR 32.539
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2485.916
  • ...
"PKK`nin eğitim boykotları tutmuyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nin halka zorla dayattığı eğitim boykotu hakkında değerlendirmelerde bulunan eğitimciler, halkın bilinçlenmesinin eğitimle olduğunu, eğitimli olan bir toplumu kimsenin yönlendirmeye gücünün yetmediğini belirterek bölge genelinde korku imparatorluğu oluşturmak isteyenlerin dayattığı boykotun tutmadığını vurguladılar.

‘Eğitimden yoksun köle bir toplum oluşturmak istiyorlar`

Yeni eğitim ve öğretim yılının önündeki sorunlar hakkında açıklamalarda bulunan İkra Eğitim, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) Başkanı Murat Arslan, PKK`nin istedikleri zaman, istedikleri fiili yaptırabilecekleri eğitimden yoksun köle bir toplum oluşturmak istediğini ancak Allah`a hamd ederek, bu boykot ve baskıların bir iki okul dışında hiçbir yerde tutmadığını belirtti.

Birçok bölgede baskı ve zorlama ile halka boykotun dayatıldığına dikkat çeken İkra-Der Başkanı Arslan, “Güneydoğu'da bazı okullara saldırılar yapılıyor. Kimi zaman molotof, kimi zaman ses bombası, kimi zaman tehdit ve baskı gibi öğelerler halkın üzerinde korku imparatorluğu kurulmak isteniyor. Yetkililer bunun önüne geçmelidir. Eğer halk bu boykota rağmen çocuklarını gönderiyorsa çocukların güvenliğinin en üst düzeyde alınması gerekir. Kamu kurum ve kuruluşların korunduğu gibi bir çocuğa ufak bir zarar dahi gelmemesi için gerekli tüm önlemler alınmalıdır. Bölgenin gelişmesi ve kalkınabilmesi şiddetin sona ermesine, şiddetin sona ermesi ise bilinçli bir toplumun oluşması ile olur.” dedi.

‘Eğitime karşı yapılan saldırının karşısında tavrımız serttir`

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yardımcısı Recep Güneş ise yaptığı değerlendirmede, kırsalda görev yapan öğretmenlerin can güvenliklerinin olmadığını ve eğitim ve öğretim yeni yılının sancılı başladığına dikkat çekti.

Okullara yapılan saldırıların vahim bir sorun teşkil ettiğine dikkat çeken Güneş, bu bombalı saldırıların ve tehditlerin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Öğrencilere yapılan her türlü saldırının kabul edilemez olduğunu ifade eden Güneş, “Bölgemizin hassas yapısı itibari ile ideolojik saldırıların eğitime yöneldiğini görüyoruz. Eğitime karşı yapılan saldırının karşısında tavrımız serttir. Yapılan boykot çağrısına halktan bir destek gelmedi. Halkı bu bakımdan takdir ediyoruz. Küçük çocukları ideolojik dayatmalarla hedef almaya çalışanların gayelerine ulaşma çabaları beyhudedir. Halk, bu tür çağrılara, tehditlere ve baskılara artık prim vermiyor. Masum çocukların üzerinde siyaset yapma, ideolojik dayatma bulunma kabul edilemez.” şeklinde değerlendirmede bulundu. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir