• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Tokat, Batman ve Siirt çevreleri, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(20-75 mm) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, doğu kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin batısında sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51- 100 mm) olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. kıyı kesimlerde sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

.Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif sağanak yağışlı 16/24

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 12/26

İzmir: Az bulutlu ve açık 17/27

Adana: Parçalı ve az bulutlu 21/32

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 15/32

Batman: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15/32

Van: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 11/22 (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir