• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Maden ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi'nde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.

Göçük, saat 18.00 sıralarında yerin 450 metre altında meydana geldi. Kömür üretimi yapılırken tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte 31 yaşındaki Erkan Seyhan mahsur kaldı. 30 yaşındaki Sezai Çoban ise son anda kaçarak kurtuldu. Kaçarken omzuna taş ve kömür parçası isabet etmesi sonucu yaralanan Çoban, arkadaşları tarafından ocaktan çıkarılıp Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Göçükte mahsur kalan Erkan Seyhan ise iş arkadaşlarının yaklaşık 2 saat süren çabasıyla ağır yaralı olarak ocaktan çıkarıldı. Ambulansla aynı hastaneye kaldırılan Erkan Seyhan, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Madencinin annesi Ayşe Seyhan'a, ilk anda oğlunun öldüğü söylenmedi. Ayşe Seyhan, "Bana yalan söylemeyin. Birisi bir şey söylesin" diyerek sinir krizi geçirdi.

Bir süre sonra Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, maden işçisinin babası emekli madenci İbrahim Seyhan ile dışarıya çıkarak hastane önünde bekleyen maden işçilerine ölüm haberini verdi. 2009'da 4 metrelik maden direği taşıyıp, kazma ve kürek sallayarak geçtiği mülakattan sonra noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile TTK'da işe girmeye hak kazanan evli ve 3 çocuk babası Erkan Seyhan'ın hayatını kaybettiği göçükle ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir