• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
Gaziantep'te 20 bin öğrenciye kırtasiye desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan Ertuğrulgazi İlkokulu’nda gerçekleştirilen çanta ve kırtasiye dağıtımına, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin çiçekle karşıladığı Vali Yerlikaya ve Tahmazoğlu, daha sonra sınıflara girerek öğrencilerle sohbet etti. Şahinbey Belediyesi tarafından getirilen çanta ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıtan Yerlikaya ve Tahmazoğlu, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek, yeni eğitim-öğretim yılında  başarı diledi.

Kırtasiye yardımı ile ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Tahmazoğlu, 2009 yılından bu yana her yeni öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye desteği verdiklerini söyledi.

Bu yıl da 20 bin öğrenciye kırtasiye desteği sağlayarak toplamda 58 bin 118 öğrenciye ulaşacaklarını ifade eden Tahmazoğlu, “Öncelikle 2015-2016 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.”dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda özellikle maddi imkanları az olan öğrencilere kırtasiye yardımlarının devam ettiğini belirten Tahmazoğlu, “Bu yıl içerisinde Belediye olarak öğrencilere, çanta, defter, kalem, sulu boya, pastel boya, silgi, kalem tıraş, sözlük gibi kırtasiye malzemesi veriyoruz. Amacımız eğitime bu anlamda destek olmak.”ifadelerini kullandı.

Kırtasiye dağıtımının ilçe genelindeki okullarda devam edeceği bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir