• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Mısır`da darbe karşıtı 19 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, emniyet güçlerinin, "kamu ve özel kurumlara saldırma, şiddet eylemlerine katılma ve bu eylemleri provoke etme" suçlamalarından Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticisi 13 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "asker ve polisler ile önemli kurumları hedef aldıkları" suçlamasıyla İhvan mensubu 6 kişinin daha gözaltına alındığı kaydedildi.

Mısır'da askeri darbenin gerçekleştiği 3 Temmuz 2013'ten bu yana darbe karşıtları ve İhvan mensupları "şiddete teşvik" başta olmak üzere farklı suçlamalarla gözaltına alınıyor. İhvan ise söz konusu iddiaları yalanlayarak, askeri darbeye karşı "barışçıl yöntem" izlediklerini vurguluyor.

CUNTA YÖNETİMİ KARŞITI GÖSTERİLER
Öte yandan Mısır'ın çeşitli kentlerinde toplanan göstericiler, darbe ve yönetim karşıtı eylemler yaptı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısıyla toplanan eylemciler, başkent Kahire, İskenderiye, Beni Suveyf, El-Minya, Kalyubiye, Eş-Şarkiyye, Ed-Dekahliye ve El-Buhayra kentlerinde yönetim karşıtı gösteriler düzenledi.

Göstericiler, ellerinde darbe karşıtlarının sembolü haline gelen "Rabia işareti" ve ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarını taşıdı.

Mursi ve darbe karşıtı tutukluların serbest bırakılmasını isteyen eylemciler, meşaleler yakarak Sisi yönetimi karşıtı sloganlar attı.

Ayrıca İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini de protesto eden göstericiler, ellerinde Mescid-i Aksa'nın fotoğraflarını taşıdı.

Öte yandan güvenlik güçlerinin, gösterilerin ardından Kahire'de 14, El-Minya'da 6 eylemciyi gözaltına aldığı belirtilirken, konuyla ilgili Mısır makamlarından resmi açıklama yapılmadı.
Mısır'ın çeşitli kentleri, sık sık 3 Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından gelen yönetimi protesto eden darbe karşıtlarının eylemlerine sahne oluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir