• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Kanada`da Müslüman kadına saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanada'nın Montreal kentinde iki kişi hamile olan Müslüman bir kadına saldırıp zorla başörtüsünü açmaya çalıştı.

Montreal Polis Sözcüsü Abdullah Emran'ın yaptığı açıklamaya göre, Galeries D`Anjou bölgesinde okuldan çocuğunu almaya giden ve ismi açıklanmayan Müslüman kadın, burada beklerken arkadan gelen bisikletli iki kişinin saldırısına uğradı.

Hamile olduğu bildirilen kadının başörtüsünü zorla çıkarmak isteyen saldırganlar, buna direnen kadını yere düşürdüler. Polis Sözcüsü Abdullah Emran, saldırganların teşhisi ve yakalanması için bölge sakinlerinden yardım istedi. Saldırının çok hızlı olup bittiğine işaret eden Sözcü Emran, bölgedeki kamera kayıtlarının da incelendiğini kaydetti.

Öte yandan olayla ilgili bir açıklama yapan "Laik Bir Quebec İçin Müslümanlar Derneği" (Association of Muslims for a Secular Quebec) Başkanı Haroun Bouazzi, Montreal Belediye Başkanı Denis Coder ve polis teşkilatını göreve çağırdı.

Başkan Haroun Bouazzi, "Belediye Başkanı, umarız artan nefret suçu eylemlerini ciddiye alır" derken, "Montreal Polisi, bu saldırıyı yapanları derhal bulmalıdır. Olayın takipçisi olacağız" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir