• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
'Silahla demokratik mücadele yan yana yürümez'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kobani’den kaçan Suriyelilere sahip çıktıkları halde birileri tarafından kara propaganda yapıldığını belirten Bakan Faruk Çelik, tarihin bunları affetmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü meclis açılışı konuşmasında HDP’lilerin Meclisi terk etmesine de değinen Çelik, “Dün de Meclis'te o konuşmadan salondan ayrıldılar. Bunların ifadeye, konuşmaya bile tahammülleri yok. Türkiye'nin kurtuluşu demokratik yolların açık olmasındadır. Çok şükür bu yollar açık. Açık olmayan mı var, beraber yürüyelim açmak için. Daha güzel ve huzurlu bir Türkiye inşa edelim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük. CHP'nin adayı yüzde 37 değil de 51 alsaydı, Cumhurbaşkanı olmasının önünde engel mi vardı? Demirtaş, yüzde 9 değil de, yüzde 59 alsaydı, Cumhurbaşkanı olamayacak mıydı? Yollar herkese açık, demokratik mekanizmalar herkes için eşit işliyor. Tablo bu kadar net ve ortada.” dedi.

Bölgede yaşanan şiddet olaylarına değinen Çelik, şöyle devam etti: “Nedir bu Kürt kardeşlerimin çektiği Allah aşkına. Okula bomba koy, menfeze bomba koy, Belediye Başkanına silahla saldır, askere kurşun sık, onu tehdit et, bunu tehdit et, yolları kaz... Olmaz böyle bir şey. Kürt kardeşime, bu millete kimsenin kötülük etmeye hakkı olamaz. Silahla demokrasi yan yana olmaz. Silahla demokratik mücadele yan yana yürümez. Bunun dünyada örneği yoktur.” (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir