• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Bitlis`te `Köy köy okul okul tiyatro-2` proje sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valiliği koordinasyonunda Bitlis Kültür Ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘Köy köy okul okul tiyatro -2` proje sergisi düzenlendi. Bitlis Kültür Merkezi`nde düzenlenen sergiye Bitlis Valisi Ahmet Çınar`ın yanı sıra çok sayıda kurum amirleri katıldı.

Sergiyi gezen Vali Çınar, yapılan proje hakkında bilgi aldı. Çınar, bu tür başarılı çalışmaların geliştirilerek devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yapılan proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Haydar Yılmaz, projenin konusu Bitlis`e bağlı 6 ilçede bulunan toplam 297 köy okulunda öğrenim gören 16 bin 445 öğrenciye tiyatro gösterileri sergilemek ve her çocuğa bir hikâye kitabi hediye etmek olduğunu söyledi.

Yılmaz, projenin amacı şehir merkezinden uzakta olan ve bulunduğu coğrafi konum sebebiyle tiyatro izleme olanağı bulamayan 16 bin 445 çocuğun ayaklarına tiyatroyu taşıyarak, onları tiyatro ile tanıştırmak ve kitap kampanyası dâhilinde hediye edilen kitaplarla okumanın önemini vurgulayabilmek olduğunu kaydetti.

Projenin ilk ayağını 2012 yılında başlattıklarını hatırlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “2012 yılında gerçekleştirdiğimiz  ‘Köy köy okul okul tiyatro- 1` projesinde Bitlis merkeze bağlı 61 köy okulunda toplam 3 bin 956 öğrenciyi tiyatroyla tanıştırarak öğrencilere kitap dağıttık. Bu yıl projenin 2`inci ayağında 289 köy okulunda 16 bin 209 öğrenciye ulaştık. 8 köy okulunda bulunan 236 öğrenciye ise ulaşım sıkıntısı nedeniyle ulaşamadık.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir