• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
7 ülkeden Rusya`ya Suriye`deki operasyonlarla ilgili uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralarında Türkiye, ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan`ın olduğu 7 ülke, Rusya`nın Suriye`de gerçekleştirdiği saldırılar ile ilgili ortak bir bildiri yayımladı.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye Hükümetleri olarak, Rusya Federasyonu`nun Suriye`deki son askeri faaliyetleri hakkında bir bildiri yayınladıkları belirtildi.

Yayınlanan bildiride, “Rusya Federasyonu`nun Suriye`ye askeri yığınağından ve özellikle Rus Hava Kuvvetleri`nin dünden beri Hama, Humus ve İdlip`te sivil kayıplara sebep olan ve hedef olarak DEAŞ'ı almayan saldırılarından derin kaygı duyuyoruz. Gerilimi tırmandıran bu askeri faaliyetler, aşırıcılığın ve radikalleşmenin daha fazla körüklenmesinden başka hiç bir amaca hizmet etmeyecektir. Rusya Federasyonu`na, Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi ve DEAŞ`la mücadele çabalarına odaklanması çağrısında bulunuyoruz.“ denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir