• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Anne sütü, üstün besleme özelliğine sahiptir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada, çocukların sağlıklı olması için yeterince beslenmeye ihtiyacının olduğunu, bunun en ideal yönteminin ise anne sütü olduğunu ifade etti.

Anne sütünün, kanser hastalıklarına karşı koruyucu özelliğe sahip olduğunu söyleyen Dr Aslan, “Beyin ve vücut gelişimini optimum düzeyde organize eden ve bunları yaparken anne ile yavrusu arasındaki duygusal bağı en yüksek seviyeye çıkaran, annenin sağlığına da çok olumlu katkıları olan ve hiçbir masrafı ve yan etkisi olmayan anne sütü mucize bir besindir.” diyerek anne sütünün önemine vurgu yaptı.

Çocuğun ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiğine dikkat çeken Dr Aslan,  altıncı aydan sonra ise yine anne sütü ağırlıklı olmak üzere yavaş yavaş ek gıdalara geçilmesi gerektiğini söyledi.

Dr Aslan, "Emzirmenin iki yaşına kadar sürmesi gerekir. Ulusal ve uluslararası düzeyde anne sütünün bebek beslenmesi ve sağlığındaki birincil ve vazgeçilmez özellikleri nedeni ile üzerinde önemle durulmaktadır.”  dedi.

Anne sütü ile beslenmenin bebeklerin en doğal hakkı olduğunu söyleyen Dr Aslan, bebeklerin bu eşsiz besinden mahrum edilmemesi ve bu konuda annelerin teşvik edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir